fbpx

Praha má nové plicní ventilátory. Z Tchaj-wanu je dostala zdarma 2 fotografie
Primátor Zdeněk Hřib a ředitel vinohradské nemocnice Petr Arenberger

Z pětadvaceti plicních ventilátorů jich devět zůstane v Praze, zbytek bude rozmístěn do celé republiky

Zveřejněno: 9. 4. 2020

Tři ventilátory přijdou do Motola, tři budou zachraňovat životy na Bulovce a tři ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady. Jejímu řediteli Petru Arenbergerovi je ve středu 8. dubna předal primátor Zdeněk Hřib. Ve vinohradské nemocnici budou využity pro pacienty s Covid-19, kteří mají problémy s dýcháním.

„Darované pomoci z Tchaj-wanu založené na společném česko-tchajwanském partnerství v boji s koronavirovou epidemií si velice vážím,“ říká primátor Zdeněk Hřib. „Tchaj-wan boj s nákazou zvládá a je nám velkou inspirací. Od počátku upozorňoval Světovou zdravotnickou organizaci na závažnost této hrozby, zatímco pevninská Čína informace zadržovala a potajmu vykupovala v zahraničí zdravotnický materiál.“

V době očekávaného přibývání pacientů s Covid-19, kteří budou vyžadovat asistenci dýchání, má každý ventilátor cenu zlata.

Petr Arenberger, ředitel Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, neskrýval radost: „V době očekávaného přibývání pacientů s Covid-19, kteří budou vyžadovat asistenci dýchání, má každý ventilátor cenu zlata. Proto nás příjemně potěšil dar pana primátora Hřiba, který zajistil rozšíření možnosti našich ventilovaných lůžek o další tři přístroje. Za naše pacienty Magistrátu hlavního města Prahy moc děkujeme.“

pneupacvr1png

Takovýchto ventilátorů dorazilo z Tchaj-wanu celkem 25. A darem


Přístroj Pneupac VR1 byl navržen jako ventilátor a resuscitátor pro zdravotnický personál v nemocnicích a sanitkách. Dále je určen také pro hasiče a policisty nebo pro použití na průmyslových a komerčních trzích. Zvládá práci v náročných podmínkách, má automatické i ruční ovládání a tichý chod. 

Související…

Jste-li v potížích, volejte na naši krizovou linku, nabádá seniory pražský primátor
Zdeněk Strnad

foto: Praha.eu, zdroj: Praha.eu

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...