fbpx

Průvodce Prague Gay Map má digitální online podobu. Gayové z ciziny díky aplikaci budou vědět, kam v Praze zajít

Zveřejněno: 23. 4. 2019

Když mají homosexuálové heterosexuálů dost a už je unavuje koukat se, jak se pořád někde kluci s holkama pusinkujou a drží za ruce, můžou se jít jednoduše schovat... Třeba tam, kde nikomu nebude vadit, když se budou pusinkovat kluci s klukama. O tom, že je Praha gay-friendly město, svědčí množství barů a podniků, které se na tuto klientelu zaměřují. Seznam aktuálních gay-friendly míst už od roku 2010 přehledně mapuje tištěný průvodce Prague Gay Map. Sdružení Rainbow Prague, které tyto mapy posledních skoro deset let zdarma vydává a na vlastní náklady distribuuje, se nyní rozhodlo, že půjde s dobou, bude šetřit papírem a mapu přetransformuje do podoby mobilní aplikace.

Šetří lesy i čas

Aplikace totiž na rozdíl od tištěné mapy umožňuje sdílet svou aktuální polohu (myšleno geograficky) s dalšími uživateli v reálném čase, autoři ji mohou pravidelně aktualizovat, informovat o právě probíhajících akcích a nově zde také inzerovat volná pracovní místa.

kluci

Křest aplikace proběhl 16. dubna v gay-friendly podniku YoCafe


Mezi těmi je sice zrovna teď jenom pozice recepční, ale autoři slibují, že jich brzy bude mnohem víc. Vždyť taky novou aplikaci oficiálně pokřtili teprve minulé úterý 16. dubna v gay-friendly podniku YoCafe. Šampaňským přímo na displej. 

Podpora gay turismu

Digitalizovaného průvodce po gay místech a podnicích si můžete stáhnout online zdarma ve verzi pro iOS i Android. Kromě podpory místní komunity je další z ambicí tvůrců podpora gay turismu. Proto je mapa už od svého vzniku kromě češtiny taky v angličtině a ruštině. Homosexuálové jsou mimochodem také velice lukrativní cílovou skupinou. A to i ti z Ruska.

gay aplikace

Co uvidíte, když si to stáhnete


Za zábavou pak nemusí létat jenom do teplých krajin, protože na to své si přijdou i tady v Praze. No jo, to je tak, když jsou v domácnosti dva mužské příjmy a k tomu většinou nikdo neodchází na mateřskou.

Nahatý průvodce

V aplikaci kromě seznamu klubů a barů najdete i odkazy na HIV testování, obchody s gay hračkami a Nahatého průvodce. Nenechte se (jako já) zmást, skutečně se nejedná o exhibicionistické procházky Prahou, ale, jak autoři uvádějí, „o Prahu svlečenou z turistických nesmyslů“, tedy zcela oblečené prohlídky Prahy pro menší skupiny.

Související…

Bůh má rád i homosexuály. Co na to tradiční církve?
Andrea Cerqueirová

Aplikace se nese v symbolických duhových barvách, stejných, jakými mávají lidé při průchodu Prahou na LGBT festivalu Prague Pride. Na rozdíl od festivalu orientovaného na všemožné jinak orientované skupiny se ale zaměřuje pouze na homosexuály. Lesbičky mají smůlu. I když ty vlastně mohou směle vyrazit na nějakou akci za klukama, kde si mohou být jisté, že jim minimálně sexuální obtěžování rozhodně nehrozí.

foto: Shutterstock a autorka, zdroj: Gay Pride

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...