fbpx

Nové ulice, které promění severozápad starých Ďáblic, budou lemovat vzrostlé stromy. A soukromé zahrady budou žít vlastním životem bok po boku společných parků

Zveřejněno: 27. 1. 2021

Na konci roku 2020 započala výstavba rezidenčního komplexu Evergreen Ďáblice, který je – jak už název napovídá – stále zelený. A to i přesto, že aktuální zima dala tušit, že se i v Praze nadále čas od času dočkáme sněhu a zimních radovánek.

Parkový koncept kombinující byty, řadové domy a ulice protkané zelenými promenádami pro pěší je v historii novodobé výstavby v hlavním městě unikátní svým akcentem na udržitelnost a zdravé bydlení.

Široká nabídka domů i bytů

O nemovitosti v rámci Evergreenu Ďáblice je značný zájem, o čemž svědčí více než 80% rezervovanost bytů a domů v rámci první etapy výstavby. Z nabídky nových bytů v Praze – Ďáblicích zbývá v současnosti několik jednotek 2+kk ideálních zejména pro jednotlivce či páry. Rodiny, které hledají zajímavé bydlení v dobré dopravní dostupnosti z centra Prahy, pak jistě zaujme nabídka volných řadových domů. Developerská společnost Doma je Doma připravila dva typy rodinných domů o shodné dispozici 4+kk, a sice dvoupodlažní s označením 3A a trojpodlažní nesoucí název FAM.

V nabídce nových rodinných domů na Praze 8 si zkrátka vybere každý. Platí to i proto, že Evergreen není žádnou betonovou džunglí.

Přízemí domů typu 3A dominuje velkorysý obývající pokoj, který je přirozeně propojen s prostorem kuchyně a zároveň nabízí nádherný výhled velkoformátovým oknem do zahrady. Zejména v letních měsících ocení noví majitelé plynulý přechod z obývací zóny na venkovní terasu a zpět. Druhé podlaží je pak vyčleněno pro ložnice všech členů rodiny a sociální zařízení.  

Obnovený význam ulic

Architektonická vize domů typu FAM je do jisté míry odlišná, vychází totiž z mírně svažitého terénu v jižní části Evergreenu. V prvním podlaží, jež je částečně pod zemí, jsou k dispozici vždy dvě široká parkovací stání a taktéž prostor pro uložení sportovního vybavení, zahradního náčiní či zaparkování motocyklu. Po schodech nahoru se pak otevírá obrovský prostor, ve kterém obývací pokoj volně přechází v kuchyni a jídelnu s výhledem. Nejvyšší patro domu je řešeno podobně jako v případě předchozího typu, s tím rozdílem, že ke třem pokojům náleží hned dvojice plně vybavených koupelen.

V nabídce nových rodinných domů na Praze 8 si zkrátka vybere každý. Platí to i proto, že Evergreen není žádnou betonovou džunglí. Nové ulice, které promění severozápad starých Ďáblic, budou lemovat vzrostlé stromy. A soukromé zahrady budou žít vlastním životem bok po boku společných parků, kterých v rámci nového zahradního města vznikne hned několik.

Související…

V pražských Košířích vzniká bydlení v zeleni přilehlých parků
Komerční článek

foto: Evergreen Ďáblice, zdroj: Evergreen Ďáblice

Galerie

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...