fbpx

Jsou lepší klasické či elektronické cigarety? 1 fotografie
zdroj: Depositphotos

Dříve skoro všichni kouřili tradiční formy cigaret a elektronické alternativy byly k vidění mezi lidmi spíše zřídka. Dnes je ovšem situace odlišná a tabákové výrobky jsou stále méně populární

Zveřejněno: 23. 12. 2022

Dostávat denně do těla toxické látky prostřednictvím cigaret rozhodně není moc dobré. Benzen, dehet a další dobroty dokážou nejen s lidským organismem nadělat skutečné divy. Když nakonec dlouholetý kuřák skončí pouze s chraplavým hlasem a občasným kašlem, může mluvit o štěstí.

Nepříjemný je i zápach, který se line z kuřákova oblečení, nemluvě o žlutých prstech, jež fungují jako poznávací značka každého milovníka tabáku. Kdo se těchto ošklivostí touží zbavit a zároveň není ještě připraven přestat inhalovat nikotin, měl by raději přesedlat na elektronické cigarety.

Vapovat je možné skoro všude

Ještě zhruba před deseti lety mohl kuřák se svým zapáleným cígem prakticky kamkoliv, nicméně tyto zlaté časy před nedávnem definitivně skončily. Nyní už není možné kouřit skoro nikde, dokonce ani v těch nejhorších hospodách.

Naopak vapování nikomu nevadí. Během něj se totiž nevytváří špatně snesitelný zápach, který mnohdy vadí i protřelým kuřákům. Naopak, se správně zvolenou náplní může elektronická cigareta mnoha lidem vonět. Dokonce zde nehrozí ani žádné následky z pasivního kouření.

Proč kupovat jednorázové typy

Mnoho kuřáků z výše řečených důvodů chce se svým zlozvykem buďto zcela přestat, nebo se alespoň přeorientovat na elektronické kuřivo. Často však nechtějí riskovat a kupovat si rovnou standardní elektronické cigarety za velké peníze z obavy, že by jim snad nechutnaly.

Toto přemítání mezi jednou nebo druhou stranu mohou snadno rozlousknout jednorázové e-cigarety. Jejich největší výhodou oproti standardu je cena, která je podobná jako v případě krabičky klasických cigaret. Jednorázové elektronické cigarety Vuse GO se nenabíjí, což je také podstatná výhoda.

Související…

Bojujete se závislostí na nikotinu? Leccos vyřeší východní medicína
Hana Průšová

foto: Depositphotos, zdroj: Eliquidshop

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...