fbpx

FOKUS optik vyšetřil zrak desítkám pedagogů v Praze. Více než polovině se oči zhoršily 1 fotografie
zdroj: FOKUS optik

Praha, 30. března 2022 – Největší síť optik v Česku i na Slovensku FOKUS optik v rámci Mezinárodního dne učitelů zkontrolovala zrak zhruba sedmi desítkám pedagogů. Při této příležitosti zjistila, že téměř každý druhý, který kontrolu zraku podstoupil, nosí špatné brýle, nebo nějaké potřebuje

Zveřejněno: 30. 3. 2022

Jako poděkování za náročné covidové období připravil FOKUS optik bezplatné měření zraku profesorům na Pedagogické fakultě Univerzity Karlovy a učitelům na základní škole v Praze 7. Během této kontroly přišli optometristé na to, že více jak polovině vyšetřených osob se zrak zhoršil. Tomuto nepříznivému výsledku jistě přispěly uplynulé měsíce, kdy byli vyučující nuceni strávit v rámci on-line výuky spoustu hodin před obrazovkami počítačů.

FOKUS tak kromě této aktivity nabízí do konce března všem učitelům bezplatné vyšetření zraku, a to v kterékoli z jejich 85 poboček po celé České republice. Objednat se mohou na webu, případně telefonicky. „Jde o poděkování za 282 dnů distanční výuky, jež byla v Česku vůbec nejdelší z celé Evropy.

A protože prevenci považujeme za obzvlášť důležitou, rozhodli jsme nyní zaměřit na zrak učitelů, který během covidu znatelně utrpěl,” přibližuje Ľubor Chorváth, ředitel oddělení rozvoje obchodu sítě optik FOKUS.

Stejné vyšetření probíhalo i na Slovensku. Zde společnost zjistila, že z téměř dvou stovek učitelů, z nichž 141 nosilo brýle, potřebovalo změnu nebo novou dioptrickou pomůcku až 76 %. Ukazuje se tak, že lidé dlouhodobě podceňují návštěvu očního lékaře či optometristy. Přitom včasná kontrola může odhalit řadu relativně běžných vad, jako je krátkozrakost, dalekozrakost nebo astigmatismus.

foto: FOKUS optik, zdroj: FOKUS optik

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...