fbpx

Zveřejněno: 29. 4. 2017

Tradice pálení čarodějnic prošla velkým přerodem od pradávného zastrašování temných sil až po dnešní oslavu života a lásky. Jaké budou čarodějné ohně letos?

Noc ze 30. dubna na 1. květen, kdy se lidé schází u zapálených ohňů, s sebou nese původ až ze středověku. Tenkrát to však mělo daleko magičtější význam. Čarodějnice se údajně v tento den slétaly na sabat, odkud se pak vydávaly škodit lidem. Celé vesnice se toho dne v podvečer scházely na návrších, kde se společně stavěly hořící hranice, které je měly před zlými silami ochránit. Tradice zapalování ohňů se zachovala dodnes, nicméně lidé už se nescházejí kvůli pověrám, ale především kvůli společné zábavě na nejrůznějších akcích. Kam letos? Tady jsou dvě, které by vám uniknout rozhodně neměly. 

naplavka3

Pražská náplavka se v sobotu zaplní stánky s 80 prodejci, kteří vám nabídnou to nejlepší z veganské kuchyně.

30. 4. - 1. 5. Veggie Náplavka LOVE

Tuto pražskou akci pořádají Vegan Fighter a Česká veganská asociace. Jedná se o dvoudenní událost se společným tématem LÁSKA. Pro všechny, kterým připadá, že nenávisti je ve světě kolem nás v poslední době už prostě moc, bude určitě cenné připomenout si hodnotu lásky a pozitivních emocí.

V neděli 30. 4. od 15:00 se na „čarodějnice“ s tématem lásky můžou těšit velcí i malí. Budou se vařit lektvary, proběhne ochutnávka veganského jídla a v neposlední řadě si užijete tématická vystoupení a sportovní i umělecké workshopy.

naplavka5

Těšit se můžete i na zajímavé workshopy a talkshows s inspirativními osobnostmi.

Akce pokračuje i v pondělí 1. 5., kdy bude láska zaměřena na propojení ohleduplnosti ke světu, všem živým bytostem a naší planetě. Krásná Náplavka se již poněkolikáté změní na největší setkání zdravého a ohleduplného životního stylu. I letos se vám představí bohatý program s živými foodshows, talkshows s inspirativními hosty, a hlavně tím nejlepším jídlem z veganské kuchyně.

Téměř 80 prodejců se postará o to, abyste mohli celý den ochutnávat, zkoušet, inspirovat se a nakupovat všechno, co dělá veganskou gastronomii ohromným a sílícím trendem, který přináší lidem stále více zdraví a dobrý pocit z toho, že kvůli potravinám nemusí už zbytečně umírat a trpět zvířata.

 

Čtěte také: 

Jsou čarodějné ohně pozůstatkem našeho magického myšlení? 

Sen o blátě, které se promění ve zlato, aneb umění alchymie

Prague Food Festival míří na Vyšehrad. Ochutnávat se bude eko příbory

foto: Shutterstock, Veggie Náplavka, ireport.cz

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...