fbpx

Zdravotníci padají na hubu, ale na naše svobody nikdo sahat nebude!

Zveřejněno: 25. 11. 2021

Za očkování dětí zasloužíme vyhynout, komentoval jeden z českých miliardářů v hlavním vysílacím slavičím čase v televizi Nova fakt, který ještě ani nenastal. Souhlasím s ním do jisté malé míry: Vyhynout si zasluhuje pouze ta část z nás, která totálně ztrácí pud sebezáchovy, a přesto, že všude kolem nás dosahují covidová čísla absolutních rekordů, v Česku dosahuje rekordních výšin počet lidí, kteří si spolu s dříve okrajovými antivaxery myslí, že covid je jen taková chřipečka, proti které se nejlíp bojuje tím, že si v lepším případě uvaříme čaj s citronem a vysprchujeme se ve studené vodě, v horším případě sežereme odčervovadlo pro koně a zalijeme ho bazénovou dezinfekcí.

Když se projdete v Praze a navštívíte několik restaurací, tak kontrola bezinfekčnosti, která v sousedních zemích probíhá naprosto běžně, je naprostou formalitou. Ještě jsem se nesetkal s takovou hospodou, kde by vám QR kód z Tečky zkontrolovali jinak než letmým pohledem. Pokud vůbec.

Volného zóny

Na spoustě obchodů se objevilo logo Volná zóna (zřejmě jen shoda jmen s poslancem Volným, ale flákanec zdravému rozumu je to stejný), kterým dávají obchody najevo, že žádná nařízení ohledně hygieny nemíní respektovat, že si stanovují sami svoje vlastní pravidla a každý ať jim políbí. Ostrahy v supermarketech tvrdí, že jejich povinností není dohlížet na dodržování nařízení, ale pouze upozorňovat a že to stejně má dělat kolega u vchodu a ne oni, protože musí s rameny přes celá záda korzovat před pokladnami.

Prskání výměšků dam z jedné na druhou je tedy potřeba brát jako součást procedury a péče o pleť.

Vrcholem všeho byl jeden z venkovních stánků v nejmenovaném pražském obchodním centru. Nemám nic proti krémům za 5 000,- plus, s přimhouřením očí nemám nic proti tomu, když je pomocí slovní ekvilibristiky a nadstandardních prodejních argumentů nabízejí důchodkyním, které evidentně nespadají do cílové skupiny vyšší střední třídy. Paní prodejkyně ani jednou nevytáhla respirátor, roušku měla permanentně "na Landu", tedy staženou na půl žerdi, tahala si z davu jednu zákaznici za druhou a všem těm nebohým ženám bez jakékoliv roušky nebo respirátoru mazala krémy na obličej. A navíc s nimi neustále intenzivně tváří v tvář hovořila. Prskání výměšků dam z jedné na druhou je tedy potřeba brát jako součást procedury a péče o pleť. Nutno ovšem dodat, že v tomto případě zjednalo nákupní centrum nápravu hned a stánek se tam od té doby už neobjevil.

Takže chceme lockdown?

Střih do covidové reality: Na jedné straně tady máme lékaře a zdravotníky, kteří padají na hubu, protože ochota dobrovolničit v nemocnicích se začíná limitně blížit nule, na druhé straně obří skupinu těch, kteří pozbyli jakýkoliv pud sebezáchovy. Jenže pud sebezáchovy těch, kteří nemají v hlavě konspirační guláš, dává zcela bez diskuze právo se bránit, protože tady se opravdu jedná o život. Nejen o ty, kteří skončí s intubací v krku na umělém dýchání, ale také o ty, kterým tito lidé zabírají kvůli své nezodpovědnosti místo.

Tohle prostě jinak než lockdownem skončit nemůže. První vlaštovky byly ohlášeny už dnes, tedy ve čtvrtek. Vláda se chystá oznámit uzavření restaurací ve 22.00. Nemocnice začaly omezovat plánované operace už ve středu. Tak ještěže máme dostatek krematorií. Ty si totiž takový luxus jako odsouvat neplánované spalování dovolit nemůžou.

Související…

Opravdu se mají čeští zdravotníci očkovat povinně? Hodně zemí už to tak má
Kateřina Hájková

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...