fbpx

Americká banka dala svým zaměstnancům ultimátum: Do kanceláří se vraťte v září 1 fotografie
zdroj: Shutterstock

James Gorman, generální ředitel jedné z největších investičních bank na Wall Street, má vzkaz pro zaměstnance v newyorských kancelářích: Život se vrací do normálu, takže byste se i vy měli normálně vrátit do práce

Zveřejněno: 18. 8. 2021

„Pokud můžete trajdat po restauracích, můžete chodit i do kanceláře. My vás v kancelářích chceme,“ prohlásil směrem ke svým podřízeným na jedné z investičních konferencí celkem jasně James Gorman, šéf prestižní investiční banky Morgan Stanley. Dodal, že mnoho zaměstnanců společnosti Morgan Stanley se již alespoň na několik dní v týdnu začalo pomalu vracet do sídla firmy na Times Square.

Jakmile skončí léto, většina zaměstnanců newyorské centrály banky se bude muset vykašlat na zoomování s kolegy a klienty, sednout na metro a vyrazit do kanceláří. Gorman také poznamenal, že pokud budou jeho podřízení pracovat na dálku, nemohou očekávat, že za to budou dostávat stejně peněz jako doposud.

Občas doma být můžete

Pokud zaměstnanec sedí doma třeba v Coloradu a pracuje online na dálku, dostává zaplaceno, jako kdyby byl v New Yorku v kancelářích. S tím má být podle Gormana konec, takhle to podle něho nemůže fungovat. Gorman rychle poznamenal, že společnost bude stále flexibilní, pokud jde o rozdělení času mezi domov a kancelář. Práci z domova tedy úplně nezavrhuje, ale neměla by převažovat nad návštěvami kanceláře. Politika firmy v tomto směru nebude prý diktátorská, management chápe, že mnoho pracujících rodičů stále musí být doma s dětmi, pokud děti nejsou ve škole.

Morgan Stanley má v koronavirem těžce zasažené Indii 10 000 zaměstnanců. Ti se podle Gormana do kanceláří letos asi ještě nevrátí.

Před pár dny generální ředitel Bank of America Brian Moynihan podpořil Gormanův postoj s tím, že očekává návrat očkovaných zaměstnanců do úřadu po svátku práce. Ten v Americe připadá na první pondělí v září. Od podzimu se má v bance vše vrátit do běžných kolejí.

99 % naočkovaných

Gorman také poznamenal, že doufá, že většina zaměstnanců Morgan Stanley, kteří se vracejí do kanceláře, bude očkována. Uvedl, že "více než 90 % zaměstnanců již dostalo vakcíny" a očekává, že tento počet nakonec dosáhne 98 až 99 %. Gorman ovšem připustil, že někteří zaměstnanci nemusí být očkováni ze zdravotních nebo náboženských důvodů a že to firma bude nějak řešit.

Politika společnosti pro návrat do kanceláře by k zaměstnancům měla přistupovat individuálně případ od případu. Pobočky jsou po celém světě a firma nedávno také koupila online makléřskou společnost E-Trade a investiční společnost Eaton Vance. Morgan Stanley má v koronavirem těžce zasažené Indii 10 000 zaměstnanců. Ti se podle Gormana do kanceláří letos asi ještě nevrátí.

Související…

V USA se očkování zpomaluje. Firmy k němu motivují zaměstnance různými benefity
Kateřina Hájková

foto: Shutterstock, zdroj: CNN

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...