fbpx

Nejen průzkumy, ale i zkušenosti sexshopů dávají jasně najevo, že do pečování o sebe je dnes automaticky započítávána i masturbace a sexuální aktivity vůbec

Zveřejněno: 8. 5. 2021

Faktem je, že stejně jako spousta z nás dlouhého období pandemie nevyužila z hlediska svého rozvoje ani za mák, mnozí z nás této doby naopak využívali a využívají k tomu, aby o sebe více dbali, sportovali nebo se jen udržovali v dobré kondici a dobrém rozpoložení. Dělají prostě vše pro to, aby byli připraveni si v plné síle a skvěle užít dobu postpandemickou. Jak jste na tom vy, jste spíš ti aktivní, nebo spíš ti pohodlnější? Pro tu druhou skupinu máme dobrou zprávu. Nikdy není pozdě začít.

Nejen průzkumy, ale i zkušenosti sexshopů dávají jasně najevo, že do pečování o sebe je dnes automaticky započítávána i masturbace a sexuální aktivity vůbec. I jejich cílem je totiž mít dobrý pocit ze sebe sama, být v klidu, zlepšit si náladu a možná na chvíli i opustit realitu a snít. Více než kdy jindy je v současné době masturbace spojována s používáním erotických pomůcek. Rostoucí prodeje sexshopů to mohou opět jen potvrdit. A jak konkrétně nás může masturbace pozitivně ovlivnit?

Hezčí pleť

Z jedné klinické studie, které se zúčastnilo přes třicet žen ve věku třicet pět až padesát let, vzešly zajímavé závěry. Během čtyř týdnů, kdy ženy masturbovaly alespoň třikrát týdně, došlo ke zlepšení pevnosti pleti, její pružnosti a pleť těchto žen byla jasnější.

Estrogen má velmi pozitivní vliv právě na zdraví a regeneraci pokožky.

Po osmi týdnech dokonce došlo ke zlepšení celkového vzhledu pleti, k napnutí kůže, a to jak jemných linek, tak i vrásek. Jak je to možné? Jak říká dermatoložka slavných Dr. Ava Shamban: „Orgasmus zvyšuje hladinu estrogenu v těle. Estrogen má velmi pozitivní vliv právě na zdraví a regeneraci pokožky. Díky estrogenu je kůže silnější, odolnější a pomáhá udržovat hladinu kolagenu, který přispívá k zářivější a vláčnější pokožce, která je pak více odolnější i vůči tvorbě vrásek.“

Lepší nálada a spánek

Kromě zmiňovaných přínosů v oblasti fyzické stránky našeho těla mluví experti na mentální zdraví také o pozitivních přínosech masturbace na lidskou psychiku. Masturbace a následný orgasmus způsobí uvolnění chemické látky – hormonu – dopamin, který je spojován s dobrou náladou a pozitivní myslí. Dalším důležitým hormonem je oxytocin, jenž se uvolňuje v průběhu orgasmu a pozitivně ovlivňuje hladinu stresu a krevního tlaku. Tyto látky umožní nastartovat v organismu relaxační režim, který pomáhá lépe usnout.

Závěry dalších studií vyhodnocují pozitivní efekt masturbace na jedince, kteří se potýkají s depresí, úzkostí a nespavostí. Pozitivní vliv – tentokrát na zkrácení doby usnutí a kvalitu spánku – hlásí také účastníci další studie již z roku 1990, které se zúčastnilo přes 700 lidí.

Lepší sex

Masturbace s použitím erotických pomůcek umožňuje lidem lépe porozumět vlastnímu tělu, mnohem více se spojit sám se sebou, pochopit svou sexualitu a sexuální preference. Dochází díky nim k sebepoznání, které následně umožňuje zlepšení vlastních sexuálních prožitků. Následně pak jedinec, který dosáhl takového sebepoznání, lépe sdílí své potřeby a komunikuje o nich mnohem svobodněji a otevřeněji se svým partnerem.

Přestože pandemie měla jednoznačně negativní vliv na spoustu lidí, upozornila i na potřebu a důležitost péče o sebe sama. Ať už je to aktivní sport, jóga či jen mentální relaxace. Nebo právě uvolnění formou masturbace. Věříme, že se vlivem pandemie stává masturbace – i s pomocí erotických pomůcek – jednou z běžných součástí života, ať už je důvod k ní jakýkoliv. Nebojte se zapojit do svého sexuálního života erotické pomůcky!

Související…

Šest důvodů, proč používat erotické pomůcky
Komerční článek

foto: Shutterstock, zdroj: Sexshop.cz

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...