fbpx

Menší stres, lepší sexuální uspokojení i důvěra ve vlastní tělo. To jsou jen některé z výhod, ke kterým vám můžou dopomoct sexuální pomůcky

Zveřejněno: 15. 3. 2021

Říkáte si, proč bych měl, nebo měla? Nevím, jestli se mi to bude líbit. Navíc, něco to stojí. To je samozřejmě pochopitelný postoj a názor. Je však potřeba také dodat, že je to typická situace, ve které byl nejeden současný milovník erotických pomůcek.

My vám chceme jen předložit důvody, které by vás mohly přesvědčit, abyste to alespoň vyzkoušeli. Takže proč? Důvodů je hned několik. Ostatně, název článku napovídá, kolik jsme si jich pro vás přichystali.

1. Snížení hladiny stresu

Pusťme se do toho hned od začátku napřímo. Ano, mluvme o orgasmu jako důsledku používání erotické pomůcky. Orgasmus, jako chemický proces, má jednoznačně pozitivní vliv na to, jak se cítíme a jak se máme.

Lékaři potvrzují, že jedinci, kteří používají erotické pomůcky, uvádějí, že jsou se svým sexuálním životem spokojenější.

Jsou při něm produkovány hormony oxytocin a serotonin. Ty jsou známé jako hormony lásky a štěstí. Pravidelné „vyplavování“ oxytocinu a serotoninu třeba právě prostřednictvím orgasmu může přispět ke snížení hladiny stresu a zvýšení pozitivního náhledu na vše kolem sebe. A erotická pomůcka je skvělý prostředek, jak si velmi příjemně orgasmus přivodit.

2. Větší sexuální uspokojení

Lékaři potvrzují, že jedinci, kteří používají erotické pomůcky, uvádějí, že jsou se svým sexuálním životem spokojenější. Čím více budete erotické pomůcky používat, případně s nimi experimentovat a současně prozkoumávat své tělo, tím vyšší je pravděpodobnost, že budete vědět, jak se uspokojit a jaká cesta k uspokojení je ve vašem případě ta nejpřímější.

A to jak s partnerem, tak sólo. Zajímavé údaje vyplývají z lékařských průzkumů, kde ženy vyjadřují větší míru spokojenosti s muži, kteří používají erotické pomůcky, než s těmi, kteří je nepoužívají.

3. Důvěra v tělo

Když znáte své tělo, víte, jak s ním zacházet, co mu dělá a naopak nedělá dobře, získáváte tak v ně větší důvěru. Lidské tělo jako takové je neskutečným dílem přírody. Už jen fakt, že klitoris existuje pouze pro potěšení, je věc sama o sobě mimořádná.

Lidé, kteří masturbují každý týden, mají větší pravděpodobnost pozitivního pocitu ze vzhledu svého těla než ti, kteří se masturbaci nevěnují. Erotické pomůcky usnadňují zkoušení a prozkoumávání těla s různými vjemy, typy a oblastmi stimulace. A hlavně činí tuto činnost bezpečnou.

To vám dává tu zkušenost a vědomí, kdy a díky čemu se cítíte dobře. Následně si můžete tuto zkušenost užít sami nebo ji přenést do partnerského milostného života a navigovat partnera tak, abyste si společné hrátky užili co nejvíce.

4. Lepší spánek

Spánek je pro nás důležitý. To je zřejmé všem. A to jak z hlediska zdraví, tak i životní pohody. Spánek mimo jiné posiluje náš imunitní systém, udržuje naše kognitivní schopnosti na stejné úrovni, snižuje výskyt stavů deprese a úzkosti a zvyšuje nebo přinejmenším zabraňuje snižování našeho libida.

Lékaři se vyjadřují v tom smyslu, že sex a masturbace mohou pomoci s nespavostí a neklidem. Muži i ženy, kteří začlenili masturbaci do souboru svých předspánkových aktivit, to potvrzují s tím, že se jim zlepšil spánek. Používání erotické pomůcky pomůže účinně a rychleji dosáhnout orgasmu před spaním.

5. Spokojenost ve vztahu

U mnoha lidí může převažovat názor, že erotické pomůcky jsou jen pro lidi, kteří jsou sami, tzv. singles. Přece v páru, v manželství nejsou erotické pomůcky potřeba. Dovolíme si tady a teď označit toto tvrzení a smýšlení za fatální omyl. Erotické hračky jsou totiž bezpečnou a spolehlivou cestou, jak udržet v milostném životě šťávu a nespadnout tzv. do stereotypu. Lékařské výzkumy hovoří o tom, že páry, které dělají něco pro to, aby jejich milostný život byl rozmanitý, zvyšují pravděpodobnost, že spolu zůstanou déle, že k sobě budou upřímnější, a snižují riziko potenciální nevěry.

Možná si nakonec erotické hračky tak oblíbíte, že další už půjdete vybírat a nakupovat společně.

I tady se nám objevuje jako červená nit myšlenka a odhodlání k tomu prvnímu kroku, kterým je pořízení erotické pomůcky. Většina z nás ale ví, že to je možná to jednodušší. To složitější přichází v momentě, kdy to máme partnerovi říct. Co myslíte, kolik erotických pomůcek skončilo v šuplíku bez použití, protože nebyl nalezen způsob a příležitost, jak to sdělit partnerovi? Věříme, že si třeba i s dopomocí našeho návodu, jak prezentovat pomůcku partnerovi, cestu najdete. Možná si nakonec erotické hračky tak oblíbíte, že další už půjdete vybírat a nakupovat společně. I to zní jako lákavá představa, nemyslíte?

6. Pomoc při sexuální disfunkci

Pokud jste plní síly a tělo funguje, jak má, nenechte se tímto odstavcem zastrašit. Faktem ale je, že sexuální dysfunkce je realita a mohou jí trpět jak muži, tak ženy. A tady mohou erotické pomůcky pomoc víc než kde jinde. Lékaři si ze svých zkušeností potvrdili, že masturbační pomůcky obecně mohou skutečně pomoci při běžných sexuálních problémech, jako je erektilní dysfunkce nebo tzv. výkonnostní úzkost. Podtlakové stimulátory klitorisu (tzv. womanizery) mohou např. pomoci ženám, které obtížně dosahují orgasmu.

Pokud se muži i ženy dokážou naučit dosáhnout orgasmu používáním erotických pomůcek při masturbaci, dodá jim to také větší důvěru v dosažení orgasmu s partnerem, protože jejich mysl bude více v klidu. Přestože orgasmus nemusí být tím hlavním cílem, za kterým při sexu jdeme, protože i cesta může být cíl, nikdo nemůže popřít, že je tou třešničkou na již tak lahodném dortu. I tuto cestu vám mohou zpříjemnit erotické pomůcky bez ohledu na to, zda nakonec ozdobíte dort třešničkou, nebo ne.

Nejste ještě rozhodnuti?

To ničemu nevadí. Váháte? Trošku jsme vás nalomili? Tak to zkuste. Pokud se rozhodnete pomůcky vyzkoušet, začněte klidně něčím menším a levnějším, uvidíte, jestli tomu přijdete na chuť. Jestli ano, pak super, rádi vás přivítáme mezi námi, uživateli erotických pomůcek, a budeme vám nápomocni při případném dalším výběru a používání. 

Pokud si to chcete ještě v klidu promyslet, můžete zatím sledovat, co je nového a co doporučujeme, nebo odebírat náš Instagram. Anebo si najděte v nákupním rádci téma, které vás zaujme.

Související…

Sexuolog Pavel Turčan: Sexuální roboti mohou být i náhradou za ochranářské matky
Kateřina Hájková

foto: Sexshop.cz, zdroj: Sexshop.cz

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...