fbpx

Konsolidace funguje tak, že banka či nebankovní společnost, na kterou se obrátíte, za vás zaplatí všechny vaše úvěry. Spočítá celkovou částku a poskytne vám jeden jediný úvěr. Ten bývá často o dost levnější

Zveřejněno: 8. 5. 2020

Pokud měsíčně platíte několik úvěrů, přičemž některé z nich jsou opravdu nevýhodné, měli byste se zajímat o takzvanou konsolidaci. V podstatě se jedná o sloučení všech vašich závazků do jednoho úvěru, a tím pádem dostanete přehled nad tím, co vůbec platíte. Stejně tak vám klesne i výše měsíční splátky. V následujících řádcích vám prozradíme, jak konsolidace funguje, co musíte splnit, na koho se obrátit a podobně.

Spousta bankovních i nebankovních společností nabízí možnost konsolidace půjček, takže máte opravdu z čeho vybírat.

Princip fungování konsolidace

Konsolidace funguje tak, že banka či nebankovní společnost, na kterou se obrátíte, za vás zaplatí všechny vaše úvěry. Spočítá celkovou částku a poskytne vám jeden jediný úvěr. Tím pádem platíte jen jednu částku každý měsíc. Sice se možná prodlouží doba splatnosti, ovšem na druhou stranu ulevíte svému rodinnému rozpočtu a nebudete si muset tak moc utahovat řemínek.

Do konsolidace se zahrnuje bankovní i nebankovní půjčka, kreditní karty, kontokorenty a podobně.

Částka se tedy skládá ze všech předchozích úvěrů, často bývá ale zatížena nižší úrokovou sazbou. Současně někteří poskytovatelé umožňují půjčit si i něco navíc. Záleží na tom, zda jste bonitní klienti, jak vysokou částku chcete konsolidovat a podobně. Do konsolidace se zahrnuje bankovní i nebankovní půjčka, kreditní karty, kontokorenty a podobně.

Proč jít do konsolidace?

Důvodů je hned několik. Půjčka bude mít nižší úrokovou sazbu. Konsolidovat můžete cokoliv od leasingu až po klasický úvěr. Zejména u kreditních karet a kontokorentů jsou úrokové sazby vysoké, takže ušetříte nemalé peníze. Splácení bude jednodušší a nastavíte si, jak dlouhou chcete dobu splatnosti, tím pádem ovlivníte i měsíční splátku.

Zájem o konsolidaci půjček roste. Stále více lidí si totiž uvědomuje, že je neúnosné platit několik úvěrů každý měsíc, neboť neušetří ani korunu.

Související…

I vám v karanténě klesly příjmy? Napovíme, jak ušetřit na výdajích
Komerční článek

foto: Shutterstock, zdroj: Asisteam

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...