fbpx

Britové utratí za zbytečné rande v přepočtu přes 830 korun

Zveřejněno: 23. 2. 2018

Uvažovali jste někdy nad tím, kolik utratíte za drinky, večeře, nové šaty nebo lístky do kina v době, kdy hledáte partnera, případně partnerku? Podle nové studie minimálně Britové neváhají za randění utrácet úctyhodné částky. Stejné je to se spoustou času, který stráví na rande, jež nakonec k žádnému vztahu nevedou.

Britští vědci přišli s tím, že Angličané v roce 2018 stráví 96 milionů hodin a utratí 2 miliardy liber (více než 50 miliard korun českých) za nevydařená rande. To znamená, že každý Brit průměrně stráví neúspěšným randěním téměř celý den, přesněji 23 hodin, a utratí 117 liber za rok, tedy nějakých 3354 korun. Na jedno rande to znamená útratu 29 liber, tedy více než 831 korun na osobu. I při rozdílných cenách je tohle realistická částka, kterou na rande může utratit Čech, rozhodne-li se například pro návštěvu kina a následnou večeři.

Jak dlouho trvá nepovedené rande?

Online seznamka Eharmony provedla výzkum, podle kterého trvá průměrné nepovedené rande 60 minut, což je o celé dvě hodiny méně než rande, které dopadlo dobře. Lidé, kteří si padnou do oka, spolu na rande stráví v průměru celé tři hodiny. Dále výzkumníci zjistili, že celých 52 procent lidí, kteří hledají partnera, odcházejí z rande nespokojení, mají pocit, že se jednalo pouze o ztrátu času, která je navíc stála nemalé peníze. Šestnáct procent respondentů uvedlo, že se po špatném rande cítili sklíčení. Třináct procent vedlo nepovedené rande dokonce k depresivním myšlenkám a dvanáct procent lidí bylo zkrátka v rozpacích.

Podle vztahových expertů z Eharmony jsou tyto výsledky způsobené tím, že řada lidí absolvuje co nejvíce rande, aby zvýšili svou šanci na nalezení nové lásky. To však samo o sobě nestačí. „Předtím, než jdete na rande, byste si měli uvědomit, jací jste, a s kým vám tedy vztah bude nejlépe vyhovovat,“ říká Rachael Lloydová z Eharmony. Jinak můžete dopadnout jako šestnáct procent lidí, kteří tvrdí, že ať absolvují, kolik rande chtějí, mají pocit, že jim to s nikým nebude vyhovovat.

Nezavrhujte však randění úplně. V tomto případě sousloví, kdo nic nedělá, nic nezkazí, opravdu neplatí. „V případě, že na žádné rande nejdete, totiž možná svého životního partnera nikdy nepotkáte,“ konstatuje Rachel Lloydová.

Čtěte také:

Cítíte se před rande nervózní? Možná nejdete s tím pravým
Večeře nebo sklenička jsou nejhorší volba na první rande, tvrdí expert
Proč si atraktivní člověk nedokáže najít partnera?

 

foto: Shutterstock, zdroj: The Independent

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...