fbpx

Vyzkoušejte snadné Kegelovy cviky: tvarují postavu a zlepšují sexuální život Dalších 3 fotografií v galerii
Že se orgasmus nedá nacvičit? To byste se divili. A divily.

Sextercise není jen pro ženy. Lepší vyvrcholení chtějí všichni – v čem ale ještě pomáhá pánům?

Zveřejněno: 1. 6. 2023

Kegelovy cviky si získaly velkou oblibu – jsou snadno zapamatovatelné i proveditelné a můžete je praktikovat skoro kdekoli – třeba i v pohodlí své postele. Navzdory své jednoduchosti slibují mnohé – od zlepšení sexu přes ploché bříško až po prevenci inkontinence. 

Lepší orgasmus!

Zajímavý vedlejší účinek cvičení? Co třeba lepší orgasmus! Pokud budete pravidelně cvičit, výsledky se dostaví už po pár týdnech a tomu my říkáme skvělá motivace. Kdo by nechtěl dosáhnout snadněji intenzivnějšího vyvrcholení, které vás katapultuje do světa extáze? A to samozřejmě neplatí jen pro ženy, ale i pro muže. Ti by měli zahodit lahvičku viagry a začít praktikovat Kegelovy cviky hned teď, protože ty nejenže zlepší jejich sexuální výkon, ale dokonce se spekuluje i o tom, že dokážou zvětšit jejich „chloubu“.

Ženy mají lepší orgasmus, muži lepší erekci – takže taky vlastně lepší orgasmus. Nebo to jde prostě jedno s druhým.

Než začnete cvičit, je důležité se soustředit na to, že při všech pozicích musíte zatínat a povolovat svaly pánevního dna. To samozřejmě můžete nejen ve stanovených polohách, ale i když třeba jedete metrem nebo sedíte u televize. Myslete na to, že právě tyto stahy jsou základem všeho. Při správném provedení ucítíte tlak nejen v podbřišku, ale také v okolí hráze a v sedacích svalech.  

Základní Kegel

Sedněte si na zem, za zády se dlaněmi opřete o podložku a zvedněte zadek. Dlaně by měly být v jedné linii s rameny. Neprohýbejte záda, nekrčte ruce. V rovné pozici vydržte 5–7 sekund. Vyzkoušejte také variantu tohoto cviku s pokrčenýma nohama do pravého úhlu. Sadu pěti opakování provádějte několikrát denně.

Padací most

Lehněte si na záda, ruce nechte podél těla a opřete se o dlaně. Pokrčte nohy, opřete se o chodidla a pomalu zvedejte pánev. Zatáhněte bříško a neprohýbejte se v zádech. V této pozici vydržte několik sekund a snažte se v ní stahovat a uvolňovat pánevní svaly. Pět opakování tohoto cviku provádějte 3–5krát týdně.

padaci most 308242823

Padací most je jedním z nejlepších cviků pro zlepšení vašeho sexu.


Rotace trupu

Pevně se postavte a nohy rozkročte na šířku pánve. Zatáhněte bříško, podsaďte pánev a dejte si ruce v bok. Takto zpevnění otáčejte trupem ze strany na stranu, aniž by se vám hýbala spodní polovina těla. Střídejte pomalé a rychlé tempo.

Motýl

Lehněte si na záda, pokrčte nohy a začněte je pomalu rozvírat do stran tak jako motýl svá křídla. Chodidla se navzájem pevně dotýkají. Ruce nechte volně podél těla, můžete si je také položit na břicho nebo zapažit. Hlídejte si postavení zejména bederní páteře, která musí zůstat na podložce – pokud máte problém s prohnutými zády, můžete bederní páteř podestlat malým polštářkem nebo ručníkem. Tento cvik provádějte v deseti opakováních několikrát týdně. Jelikož je velmi uklidňující, je vhodný například před usnutím. Prospěje vám také v případě, že máte problémy s kyčlemi nebo zkrácené tříselní svaly.

Kočičí hřbet

Při provádění tohoto známého cviku se soustřeďte na to, aby paže, ramenní klouby i šíje byly uvolněné a celý pohyb vycházel pouze z pánevního dna. Při prohýbání i hrbení se vytahujte nejen ve směru temene, ale i kostrče, přičemž se stále snažte sedací kosti stahovat k sobě.

Malování nohama

Sedněte si do tureckého sedu a záda rovně opřete o zeď nebo gymnastický míč. Před sebe si dejte čtvrtku. Mezi palec a ukazováček levé nohy sevřete tužku, levou rukou přidržujte levé koleno co nejníže a snažte se malovat. Při pokusu o výtvarné dílo zapínejte pánevní svaly a hlídejte si rovná záda. Vystřídejte nohy.

sextercize 426623011

A kdo říká, že musíte malovat jen a pouze na papír...? :)


Kegelovy cviky zaměřené na posílení pánevního svalstva mají nesmírný význam pro zdraví močového měchýře a u žen dělohy, zkvalitňují sexuální prožitky a jsou účinnou prevencí vzniku inkontinence, hemeroidů i bolesti při artritidě. „Zcela mimořádný význam má pánevní dno pro záda: v devadesáti pěti případech ze sta mizí po cíleném tréninku pánevního dna nespecifické bolesti zad. Rychle a trvale,“ říká Benita Cantieni, švýcarská terapeutka a autorka knih o posilování pánevního dna.

foto: Shutterstock, zdroj: Autorský článek

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...