fbpx

Při výběru nebankovní společnosti si určitě dejte pozor, abyste nenaletěli vychytralým podvodníkům. Pomoci vám v orientaci mohou následující body, které by pro solidní nebankovní společnost měly být samozřejmostí

Zveřejněno: 21. 5. 2020

Účet téměř na nule, výplata zatím v nedohlednu a do toho se vám pokazí notebook, bez kterého jste při své práci nahraní. Vyřešte situaci rychle a efektivně. Půjčka bez doložení příjmu nyní až do výše 8 000 Kč není žádný problém!

Nebojte se půjček od nebankovních společností

Návštěva banky a vyřizování krátkodobých úvěrů či půjček může být někdy opravdu složitou a zdlouhavou záležitostí. Jak se říká, „moderní doba si žádá moderní řešení“. Stále oblíbenějším produktem finančního trhu je tedy půjčka online, o kterou si můžete zažádat z pohodlí domova. Již během několika minut tak můžete mít na svém účtu až 8 000 Kč, a to navíc bez doložení příjmů.

Nejprve je potřeba si rozmyslet, zda jsou vaše příjmy ve skutečnosti opravdu dostatečné pro následné splacení půjčky.

Při výběru nebankovní společnosti si určitě dejte pozor, abyste nenaletěli vychytralým podvodníkům. Pomoci vám v orientaci mohou následující body, které by pro solidní nebankovní společnost měly být samozřejmostí.

  • Webové stránky s potřebnými informacemi o provozovateli a společnosti
  • Oprávnění k činnosti Nebankovního poskytovatele spotřebitelského úvěru se zápisem v seznamu vedeném Českou národní bankou
  • Jednoznačné podmínky pro získání i čerpání půjčky, jasně stanovené poplatky a případné pokuty či penále
  • Kontaktní infolinka, na které můžete zjistit veškeré potřebné informace

Jak je to s prokazováním příjmů?

Zásadní věcí, bez které v bankovní sféře zaručeně nepochodíte, jsou prokazatelné příjmy, které dostačují pro splácení půjčky. Bez této informace můžete mít ovšem problém i v nebankovním odvětví. Řada těchto společností vám nabídne velice slušné podmínky, které jsou dokonce téměř srovnatelné s bankovní půjčkou.

Je pro mě rychlá online půjčka správným řešením?

Nejprve je potřeba si rozmyslet, zda jsou vaše příjmy ve skutečnosti opravdu dostatečné pro následné splacení půjčky. V opačném případě byste mohli spadnout do nepříjemného zakletého kruhu, z něhož není vůbec jednoduché se dostat.

Pokud jste si však svými příjmy jistí, ale nedokážete právě teď prokázat jejich skutečnou výši, je pro vás krátkodobá půjčka ideální volbou.

Kdo si většinou může půjčit peníze?

  • Každý, komu už bylo 18 let a má pravidelné příjmy.
  • OSVČ, která se prokáže poslední známou daňovou povinností nebo výpisem z účtu
  • Maminka na mateřské či rodičovské dovolené, která se prokáže potvrzením z úřadu práce o pobírání rodičovského příspěvku. Pokud pobírá peněžitou pomoc v mateřství, doloží tuto skutečnost potvrzením z OSSZ.
  • Starobní či invalidní důchodce, který se rovněž prokáže potvrzením z OSSZ, kde bude uvedeno, jakou měsíční částku svého důchodu pobírá.

Související…

Konsolidace vám spojí všechny půjčky do jedné
Komerční článek

foto: Shutterstock, zdroj: Tetička.cz

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...