fbpx

Chytrá zařízení, která doplňují plášť domu, pomáhají spořit peníze a zvyšují pasivní ochranu

Zveřejněno: 4. 12. 2019

Chytrá domácnost je velké téma a hodně z nás již zaregistrovalo mnoho podob tohoto nového trendu. Někde jsou to chytré žárovky, jinde zase hlasoví asistenti, které využíváme ke zjišťování různých informací, anebo právě ovládání chytrých zařízení. V tomto článku se zaměřujeme na chytrá zařízení, která doplňují plášť domu, pomáhají při tom spořit peníze a zvyšují pasivní ochranu. Jedná se tedy hlavně o garážová vrata, rolety a venkovní žaluzie.

Garážová vrata

Chytrá garážová vrata jsou často jedním z prvních prvků, který se především do rodinných domů integruje. Jejich výhoda je znatelná od prvního okamžiku. Možnost otevírat dveře na dálku pomocí chytrého ovladače, telefonu nebo tabletu je velmi pohodlné a lze si na to velmi rychle zvyknout.

Mějte svoji domácnost vždy pod kontrolou a ušetřete čas i peníze. Jak naložíte s ušetřeným časem, je už pouze na vás.

Stalo se vám někdy, že jste si při odjezdu od domu nebyli jistí, jestli jste vrata od garáže zavřeli? Český výrobce LOMAX nabízí chytré ovladače, díky kterým to zjistíte. Pokud se chcete vyvarovat nutnosti cokoli mačkat, je možné použít geolokační zařízení, které samo řídí otevírání garážových vrat v návaznosti na tom, jak se přibližujete ke garáži.

Venkovní žaluzie i rolety

Chytré venkovní žaluzie se používají k automatizované regulaci denního světla. Sami si můžete nastavit, jak se budou venkovní žaluzie chovat během dne. V létě si dopřejete chladných teplot v místnosti, v zimě naopak pustíte co nejvíce světla a tepla do domácnosti. Pomocí předokenních rolet v zimě snížíte tepelné ztráty. Předokenní rolety pasivně zvyšují bezpečnost domu a chrání vaše soukromí.

chytra domacnost lomax

Mějte svoji domácnost vždy pod kontrolou a ušetřete čas i peníze. Jak naložíte s ušetřeným časem, je už pouze na vás. Přemýšlíte nad těmito technologiemi? Láká vás to?

Související…

Padesát odstínů klimatu: Desítka rad, jak se chovat v domácnosti
Danuše Siering

foto: Lomax, zdroj: Lomax

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...