fbpx

Účet pro studenty může být skutečně nadupaným bankovním produktem, jak ale zjistit, kdo nabízí ten nejlepší?

Zveřejněno: 1. 10. 2019

Studentské účty z portfolia bank pomalu mizí, mnoho bankovních domů nabízí jen klasická osobní konta, která se ale svými podmínkami hravě těm studentským vyrovnají. Kdo si v nabídce studentský účet stále drží a jaký běžný účet je nejlepší pro mladé lidi na studiu?

Studenti od účtu očekávají, že bude co nejméně nákladný, tudíž by rádi zdarma:

  • vedení účtu

  • měsíční výpisy

  • transakce

  • internetové bankovnictví

  • platební kartu

  • výběry ze všech bankomatů

Pokud dá banka ještě něco navíc, je to příjemný bonus, který potěší. Některé banky nabízí výhodné pojištění platební karty, jiné povolují debet do několikatisícového limitu a jsou i takové, které pro studenty mají odměnu za platný ISIC průkaz. Účet pro studenty může být skutečně nadupaným bankovním produktem, jak ale zjistit, kdo nabízí ten nejlepší?

Kdo nabízí studentské účty?

Nejvýhodnější studentský účet můžete najít na portálu půjčka.co, kde si hravě nabídku bank porovnáte a uvidíte, které konto je pro vás to pravé. Ne všechny banky nabízí výše zmiňované výhody, zapotřebí tak je trochu kompromisu a ujasnit si, co vše od účtu budete potřebovat. Skutečně studentský účet hledejte:

  • u České spořitelny - Účet pro studenty

  • u Komerční banky - Konto G2.2 a Konto G2.2 se Zlatou kartou

  • u MONETA Money Bank - Genius Student

  • u Raiffeisenbank - eKonto STUDENT PREMIUM

Všechny banky nabízí studentské účty pro klienty do 26 až 30 let, kolem dvacítky je ale nutné obvykle dodat potvrzení o studiu. KB jako jediná pak nabízí za platný ISIC průkaz bonus navíc. Měsíčně nezaplatíte u většiny kont nic, poplatek si účtuje pouze Komerční banka u konta se Zlatou kartou, a to 100 Kč, u Raiffeisenbank zaplatíte 49 Kč, pokud nebudete účet aktivně využívat.

Při výběru tak není nutné se rozhodovat jen mezi účty pro studenty, mnohdy překvapí i ostatní banky, které mohou mít ve své nabídce dokonce i výhodnější produkty.

Zdarma jsou měsíční elektronické výpisy, internetové a mobilní bankovnictví, platební karta, a to v KB i s vlastním designem, povolený debet s limitem 5 až 10 tisíc korun, výběry z vlastního bankomatu a příchozí a odchozí tuzemské platby, vyjma MONETY, která si za odchozí platbu účtuje 6 Kč. Komerční banka a Raiffeisenbank pak nabízí zdarma výběry ze všech bankomatů v ČR i v zahraničí.

Jaké běžné účty se vyrovnají studentským?

To, že ostatní banky ale nenabízí studentské účty, neznamená, že mladým lidem nemají co nabídnout. Jejich klasická konta se často vyrovnají i těm studentským. Jejich velkou výhodou navíc je, že si k nim lze sjednat i spořicí účet. Jednoznačně se tak vyplatí do výběru zahrnout například Malý tarif od Air Bank, za jehož vedení nic neplatíte, pětadvacetikorunovým nákladem pro vás bude pouze výběr z cizího bankomatu nebo ze zahraničí. Obdobná pravidla pro klienty do 26 let platí i u ČSOB Plus Konta.

Při výběru tak není nutné se rozhodovat jen mezi účty pro studenty, mnohdy překvapí i ostatní banky, které mohou mít ve své nabídce dokonce i výhodnější produkty.

Související…

S MALL Pay zaplatíte, až když zboží vyzkoušíte
Komerční článek

foto: Půjčka.co, zdroj: Půjčka.co

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...