fbpx

Soutěž Global Social Awards bude mít letos své finále v české metropoli. Potkat se tam můžete se světoznámými influencery. A můžete jim dát i svůj hlas

Zveřejněno: 13. 5. 2019

Brazilská modelka Paola Antonini je výjimečnou inspirací pro miliony fanoušků z celého světa, kteří sledují její sociální sítě. Jen na Instagramu má 2,6 milionu followers. A její krása a neustálý úsměv nejsou jediné důvody, kterými si podmanila svět sociálních sítí. Každý den ukazuje, že i s vážným handicapem je možné žít svůj život naplno a užívat si vše, co nabízí. Brazilská modelka je finalistkou soutěže Global Social Impact v kategorii Social Impact & Change oceňující influencery, kteří svou tvorbou pozitivně mění svět. A dorazí i na pražské finále. Fanoušci se s ní mohou potkat už 27. května na Pre-party Meet & Greet v Hotelu Hilton Prague nebo přímo na finálovém galavečeru 29. května ve Foru Karlín.

Paole se život zásadně změnil během silvestrovské noci roku 2014. Tehdy do ní nabourala opilá řidička a náraz jí rozdrtil nohu. Podstoupila řadu operací, které však nohu nezachránily. Lékaři jí nakonec museli nohu amputovat. Do té doby byla pro mnoho fanoušků symbolem krásy, pozitivity a bohyní s neskutečným osobním kouzlem. Žádaná modelka a hvězda sociálních sítí.

paula antonini

Konec kariéry po nehodě? V žádném případě. Paola dodává sílu a odvahu i ostatním


Není divu, že téměř každý očekával konec její modelingové kariéry. Paola se ale s následky vyrovnala po svém. Otevřeně sdílela svůj příběh na sociálních sítích jen několik dní po nehodě.

Není co skrývat

Rozhodla se, že protézu nebude skrývat a že se nevzdá svých snů ani plnohodnotného života. Bolest proměnila v inspiraci a za to si získala ještě větší podporu fanoušků po celém světě. I s protézou je velice žádanou modelkou a její chuť do života je obdivuhodná.

Paola odhaluje svět handicapovaných ze zcela jiné stránky, než jsme zvyklí. Zbavuje ho mýtů a zažitých představ.

Většina lidí se s podobnou událostí v životě jen těžko vyrovnává. Traumatická zkušenost s amputací zanechává výrazné stopy nejen na těle, ale také na psychice. I proto je Paolina inspirace tak přínosná a populární nejen mezi handicapovanými. Každý den sportuje, pravidelně surfuje, plave, tančí, věnuje se crossfitu a se svým přítelem cestuje křížem krážem po celém světě.

paula antonini 2

Dá se sportovat i cestovat. A hlavně se není za co stydět


Paola odhaluje svět handicapovaných ze zcela jiné stránky, než jsme zvyklí. Zbavuje ho mýtů a zažitých představ o omezeních života s amputací. Její příběh a přístup jsou jednoduše fascinující a pomáhají měnit společenský pohled a předsudky.

Jak ji podpořit?

Svůj Instagram plní fotkami, na nichž pózuje v plavkách, v sexy outfitech, na cestách, v tělocvičně i na módních přehlídkách. Nyní má Paola Antonini jako jedna z 35 finalistů ankety Global Social Awards namířeno do Prahy na světové finále, kam se na konci května sjede více než 40 inspirativních social tvůrců z 19 zemí světa, každý s výjimečným příběhem, kterým si podmanil social svět.

Související…

Instagram už nahrazuje i vizitky. A dá se na něm celkem dobře seznámit
Jan Handl

Každý může navíc Paolu podpořit svým hlasem na Socialawards.global nebo v aplikaci Global Social Awards (iOSAndroid). Vstupenky na Pre-party Meet & Greet a finálový večer jsou k dostání v síti GoOut.

foto: Instagram, zdroj: Global Social Awards

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...