fbpx

Cesta kolem ženského světa. Existuje ideální superžena, nebo každý hledá jinou? 1 fotografie
zdroj: Shutterstock

Slovanky, Němky, Skandinávky, Američanky, Britky nebo Asiatky. Jaké jsou charakteristiky jednotlivých národností a lze je vůbec definovat?

Zveřejněno: 27. 10. 2023

Připravte se na cestu kolem světa, na které prozkoumáme jedinečné a rozkošné zvláštnosti nejrůznějších žen a dívek. Jen upozorňujeme, že se předem zříkáme odpovědnosti: Tento článek je určen pouze pro pobavení. Přijímání kulturní rozmanitosti a porozumění je nezbytné pro udržení harmonie a my víme, že nic nelze zobecnit – obzvlášť pokud jde o ženy. Kdybychom ale měli ženy charakterizovat na základě národnosti, nabízí se nám zajímavé možnosti.

O čem to je? Že by o chůzi?

Představte si přeplněnou ulici, kde se snažíte identifikovat národnost kolemjdoucích žen. Jedním ze specifik je kromě stylu oblékání také chůze. Zatímco asijské ženy svými jemnými kroky připomínají tanečnice, které životem ladně proplouvají, Evropanky kráčejí sebevědomě, jako by každá ulice byla jejich přehlídkovým molem. A Američanky? Ty mají cílevědomou chůzi, jako by měly za úkol dobýt svět krok za krokem.

Historie se s romantikou potkává v Evropě

Evropské ženy jsou pro mnohé muže ztělesněním rafinovanosti a romantiky! Díky nadčasovému smyslu pro módu a okouzlujícímu přízvuku, který je fascinující zejména pro anglicky mluvící národnosti, dokáží z každého okamžiku udělat scénu jako z klasického filmu.

Ať už popíjíte espresso v Itálii, projíždíte se na kole podél kanálů v Nizozemsku nebo si vychutnáváte croissant v pařížské kavárně, evropské ženy bez námahy spojují eleganci s každodenním životem. Navíc jejich znalost vína? To je prakticky čisté umění.

V oblasti globální atraktivity se preference mužů liší stejně jako kultury, z nichž pocházejí. Některé přitahují jemné rysy asijských žen a nacházejí útěchu v jejich půvabu a eleganci, jiné okouzluje silná a sebevědomá aura Evropanek, zatímco pro další je neuvěřitelně přitažlivý temperamentní duch Američanek. 

Slovanské ženy jsou pro některé muže jako ohňostroje

Slovanské ženy jsou jako ohňostroj – živé a vášnivé, není lehké je přehlédnout. Mají vrozenou schopnost rozzářit místnost svou energií a nadšením.

„Já prostě vyznávám, že co je doma, to se počítá. Nejen proto, že bych se s jinou ženou nedomluvil, ale proto, že český holky jsou prostě český holky. Krev a mlíko, mají svou osobnost a já bych neměnil. Jedině snad starší ženu za mladší model,“ řekl nám s úsměvem náhodný kolemjdoucí František na pražské pěší zóně.

Klady: Slovanské ženy jsou divoce loajální, houževnaté a umí často skvěle vařit

Nevýhody: Možná se rády napijí a rády baví, ale kdo by si rád neužil dobrý večírek?

Němky jsou expertky na efektivitu

Německé ženy jsou ztělesněním efektivity, která může být pro mnohé až děsivá, zejména v kombinaci s pragmatičností a jakousi studeností, se kterou jsou spojováni všichni Němci bez rozdílu.

„Cože, studené? Němky? To bych rozhodně neřekl, mám pocit, že Němky jsou naopak daleko čestnější než například Češky. Ale to je otázka zkušeností. Já jsem v Německu studoval a opravdu jsou zde kvality, které na místních ženách oceňuji – ale to může být i proto, že jsem ajťák, a prostě mám rád věci připravené a nalajnované,“ říká s úsměvem třicetiletý Petr, kterého jsme shodou náhod potkali s jeho německou manželkou při návštěvě centra Prahy.

Němky dle některých (nejen) mužů přistupují k životu s pečlivým plánováním a přesností, což z nich dělá mistryně v hospodaření s časem.

Klady: Němky jsou neuvěřitelně organizované, spolehlivé a mají fantastický smysl pro humor – alespoň podle Petra skutečně mají.

Nevýhody: Možná vám až příliš často opravují gramatiku, ale co, to vše ve jménu jazykové dokonalosti.

Skandinávské ledové královny

Skandinávské ženy mají pověst ledových žen, ale pod chladným zevnějškem se skrývá srdce teplé jako letní den. Ženy ze skandinávských zemí jsou navíc i proslulé svou vnitřní silou, přirozenou krásou a úžasným smyslem pro módu. Mají se rády a váží si samy sebe. Když se pak ponoříte trochu hlouběji, zjistíte, že za jejich běžnými každodenními rituály se skrývá celá filozofie. Traduje se, že mají v profesním i osobním životě velmi čistý postoj a v kariéře soutěží o pozice s muži. S ničím se moc nemazlí a v začínajícím romantickém vztahu nečekají, až ten druhý udělá krok: pošlou první textovou zprávu, pozvou dotyčného na rande nebo otevřeně mluví o manželství.

„Tohle mohu potvrdit z vlastní zkušenosti,“ říká čtyřicetiletá Karolína, která se zúčastnila kdysi studentského výměnného pobytu v Dánsku. „Čekali jsme, že Dáni budou pít ´jako dáni', ale tak tomu nebylo. Jen holky, ty opravdu šly neprosto slepě a přímo po našich klukách. Až jsem se divila, kam můžou zajít.“

Klady: Skandinávské ženy jsou ohleduplné k životnímu prostředí, úžasně krásné a mají impozantní toleranci vůči chladnému počasí – mají to v genech.

Nevýhody: Možná vás porazí ve všech možných zimních sportech, ale to jen proto, že jsou od přírody nadané.

Čajové nadšenkyně Angličanky se velmi kamarádí s pivem

Anglické ženy mají nezlomné pouto k čaji. Prakticky vynalezly umění čajového obřadu. A nejen k němu. Tíhnou velmi mocně i k alkoholickým drinkům, které hojně konzumují při hospodských „kvízech“. Na ulici je snadno poznáte, nejsou moc opálené, a to ani v létě, mají specifický projev a někdy i docela nevkusnou módu.

Ocitáme se ve světě, kde lidi přitahují vlastnosti, které nelze omezit hranicemi národnosti. Může to být jiskra v něčích očích, vřelost jeho úsměvu nebo vášeň, která zapaluje jeho duši. Půvab jedince je v podstatě rozkošným odvarem jeho osobnosti, charismatu a způsobu, jakým vyvolává v ostatních pocity.

Jaké jsou výhody randění s Britkou, jsme se pro Flowee zeptali mého kamaráda Jirky. Ten nám odpověděl, že „rády chodí do společnosti, jsou tak trochu staromódní a chovají se k vám jako gentlemani. Starají se o vás. Vědí, jak se k vám chovat jako k muži,“ řekl. No, budiž.

Klady: Angličanky jsou zdvořilé, vtipné a mají talent najít dokonalou čajovou směs pro každou příležitost.

Nevýhody: Možná vás odsoudí, když si dáte do čaje nejdřív mléko. A pak vypijí víc litrů piva než vy.

Americké ženy jsou průkopnice

Americké ženy jsou pro mnohé muže ztělesněním amerického snu – ambiciózní, sebevědomé a připravené dobýt svět. Svým přístupem k životu rozzáří každou místnost, do které vstoupí. Od newyorských mrakodrapů až po kalifornské pláže přinášejí americké ženy energii a ambice. Jejich nadšení pro život od výletů až po latté s dýňovým kořením je nakažlivé. Navíc jejich schopnost udělat ze všeho soutěž? To je prakticky sport.

Traduje se o nich, samozřejmě neprávem, protože nic nelze zobecnit, a pokud jde o ženy, už vůbec, že nemají všeobecný přehled, ale to je klišé, které se říká obecně o Američanech a jejich úrovni vzdělávání. Každopádně plakátové Američanky jako z posterů soutěží krásy jsou díky hollywoodským filmům snem nejednoho muže. Ať už mlčící, anebo se zvonivě smějící…

Různorodá škála přitažlivosti nám připomíná, že krása ve své nejpravdivější podobě spočívá v přijetí individuality a ocenění jedinečné podstaty, kterou každý člověk přináší.

Klady: Američanky jsou podnikavé, otevřené a mají nakažlivý optimismus, který dokáže rozzářit den každému.

Nevýhody: Mohou vás zmást svým nesčetným regionálním přízvukem, ale stačí se usmívat a přikyvovat – zvyknete si.

Anebo je snad libo Asiatku?

Odvěkou debatu o ženských preferencích bychom mohli nyní trochu okořenit. Kdo by neměl rád v životě trochu koření, zejména pak toho asijského? Přemýšleli jste někdy nad tím, proč některé muže přitahují asijské ženy více než jejich evropské či americké protějšky?

Jasně, láska nezná hranic, ale může mít svůj oblíbený pas.

Asijské ženy, často popisované jako půvabné a tajemné, mají jedinečný půvab, který si získal srdce mnoha lidí. Jejich elegance, hluboká úcta k tradicím a neuvěřitelné kulinářské dovednosti jim dávají vyniknout. Asijské ženy od zářivých kimon v Japonsku až po úchvatná sárí v Indii často přinášejí nádech exotického kouzla všude, kam se vydají. Navíc jejich mistrovství v přípravě knedlíků? To je prakticky superschopnost.

Klady: Pokora, oddanost mužům (říká se to), péče o rodinu a domácnost, křehkost (i když třeba jen na první pohled).

Zápory: Mohou ovládat bojová umění lépe než vy.

Rozvoj a změny ideálu krásy a přijímání rozmanitosti

Za věky lidské existence se pojem krásy proplétá složitým a neustále se měnícím příběhem. V dobách dávno minulých byly oslavovány plnější postavy, které symbolizovaly prosperitu a plodnost. V 60. letech se svět zamiloval do postav připomínajících vdovy, které znamenaly odklon od tradice a vzpouru proti normám. Dnes je prostředí krásy rozmanité a inkluzivní a zahrnuje ženy všech tvarů, velikostí, barev a původu. Představa ideální krásy se proměnila v oslavu jedinečnosti a autenticity, díky čemuž je svět barevnější a přijatelnější.

V oblasti globální atraktivity se preference mužů liší stejně jako kultury, z nichž pocházejí. Některé přitahují jemné rysy asijských žen a nacházejí útěchu v jejich půvabu a eleganci, jiné okouzluje silná a sebevědomá aura Evropanek, zatímco pro další je neuvěřitelně přitažlivý temperamentní duch Američanek. Tyto preference jsou však stejně individuální jako otisky prstů a každý muž má svůj jedinečný vkus.

Existuje ale skutečně ideál krásy?

Zdá se, že odpověď zní jednoznačně ne. V tak rozmanitém světě, jako je ten náš, je vnímání krásy stejně mnohotvárné jako samotní lidé. To, co jeden člověk považuje za přitažlivé, jiný nemusí, a v tom právě krása tkví. Různorodá škála přitažlivosti nám připomíná, že krása ve své nejpravdivější podobě spočívá v přijetí individuality a ocenění jedinečné podstaty, kterou každý člověk přináší.

Kromě těchto zobecnění se ocitáme ve světě, kde lidi přitahují vlastnosti, které nelze omezit hranicemi národnosti. Může to být jiskra v něčích očích, vřelost jeho úsměvu nebo vášeň, která zapaluje jeho duši. Půvab jedince je v podstatě rozkošným odvarem jeho osobnosti, charismatu a způsobu, jakým vyvolává v ostatních pocity.

Ženy na světě jsou stejně rozmanité jako země, ze kterých pocházejí. Ať už vás tedy uchvátí vášeň slovanské ženy, okouzlí efektivita německé dámy, odzbrojí vřelost skandinávské krásky, pobaví svérázný vtip anglické slečny nebo inspiruje ctižádostivost americké dámy, pamatujte, že každá z nich přidává do barevné palety lidstva něco zvláštního.

Přijměte rozmanitost, važte si rozdílů a oslavujte úžasné ženy světa!

Související…

Ženy by neměly volit a chodit na vysokou. Influencerka vyhlásila válku vlastnímu pohlaví
Olivie Doleželová

foto: Shutterstock, zdroj: Autorský článek

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...