fbpx

Ženy by neměly volit a chodit na vysokou. Influencerka vyhlásila válku vlastnímu pohlaví 2 fotografie
Hannah Pearl Davis. (zdroj: JustPearlyThings/YouTube)

Blondýnka s křížkem na krku Hannah Pearl Davis se stala symbolem antifeminismu a miláčkem krajní pravice. Dámu, která na trhu zaplnila díru po Andrewu Tateovi (přestože je to žena), sledují na sociálních sítích miliony lidí

Zveřejněno: 26. 10. 2023

Pearl má zástupy věrných fanoušků, od kterých dostává žádosti o ruku. Proč? Jsou nadšení, že názory, které slyší obvykle od drsných macho influencerů z Manosphere (jako třeba od Andrewa Tatea nebo z podcastu Fresh and Fit) padají z úst křehké ženy v něžných květinových šatech. Její hypertradiční názory na úlohu ženy a nenávist ke všem, kteří chtějí žít odlišně, začínají být trendy a získávají si statisíce příznivců.

Na rozdíl od klasických tradwives (jako je například Estee Williamsová) dokáže být Pearl Davis pěkně nenávistná a sprostá a občas jí to docela sluší. Podle slov své nyní už bývalé kamarádky neměla nikdy dlouhodobého přítele. V 26 letech je single a to znamená, že podle neomaskulinních influencerů už pomalu ztrácí hodnotu. Za čtyři roky, až jí bude 30, narazí podle ideologie Manosphere "do zdi" (hit the wall) a nebude jako žena stát za nic. Ubude jí vajíček v děloze, na zadku přibude celulitida a s pletí to taky půjde z kopce. Ale když Pearl promluví, sálá z ní sebevědomí a škodolibost největšího šikanátora ve škole. S nadšením hejtuje "moderní západní ženy", které zkazil feminismus. Hlásá, že by se ženy měly co nejdřív vdát a poslouchat manžela, sama tak ale nežije. Přesto jí to zástupy fanoušků, kteří se rekrutují z řad moderní krajní pravice alt-right, red-pill komunity a radikálních křesťanů, žerou z ruky. 

Než Pearl vyhodili z TikToku, stačila na něm nasbírat followerů necelý milion. Její ban měl opačný efekt – její rozhovory, články a podcasty se začaly šířit jako covid. Nejdřív si zkoušela na TikToku vytvářet jiné účty, ale pak to vzdala a šla jinam.

Na YouTube má Pearl aktuálně 1,83 milionu sledujících, na Twitteru 361 000 a na Instagramu 362 000. Myslí Pearl vážně, co říká? Chovala by se k manželovi jako věrná submisivní manželka, kdyby měla to štěstí a našla ho? Nebo je jenom troll, kterému sype sláva na internetu? 

Žádná holka odvedle

Hannah Pearl Davisová se narodila na předměstí Chicaga jako jedno z deseti dětí v opulentně bohaté rodině. V dlouhém rozhovoru pro podcast "Anything Goes With James English" uvedla, že měla šťastné dětství, a je proto velmi "prorodinně orientovaná". Oba její rodiče vydělávají hodně peněz: Jennifer Davis je podnikatelka v technologiích (mimoto píše knihy pro svobodné matky o tom, jak dosáhnout úspěchu), Dan Davis podniká s ní a byl nejspíš odjakživa milionář, ale jinak o něm nic konkrétního známo není. Úspěchy matky se Pearl snaží okatě ignorovat. 

Jednou z možností je, že se Pearl radikalizovala kvůli nějaké své osobní tragédii. Třeba byla kdysi úplně normální holka, která si přála mít přítele, ale nedařilo se jí ho najít, a tak začala číst různé motivační knihy o vztazích na internetu, při čemž nejspíš narazila na ideologii red-pill. Myslela si, že když ji bude vyznávat, muži se o ni budou zajímat, ale nakonec v ideologii mužského suprematismu –  red-pill, sama uvěřila.

Red-pill v kostce: Ženy jsou sobecké, zlé nány. Opustí láskyplného partnera, když mají šanci na někoho bohatšího. "Západní moderní ženy" jsou neštěstí. Ideální partnerka je osmnáctiletá panna, anebo je jí alespoň 25 a je velmi nezkušená. Čím víc sexuálních partnerů žena má, tím se snižuje její hodnota. Žena má být podřízená, skromná, vařící a uklízející masochistka, plodící ideálně árijské děti.

Obsah  pro TikTok a YouTube začala Pearl vytvářet před dvěma lety. Byla to hlavně videa, která reagovala na jiné influencery a influencerky – Pearl ráda komentovala, jestli má někdo pravdu nebo ne. Ráda reagovala na názory pravicových postaviček, jako je republikán a politický komentátor Ben Shapiro, nepřítel sociální spravedlnosti Thomas Sowell a černošský macho kazatel Kevin Samuels.

Teď už Pearl pro získání pozornosti žádné reakce natáčet nemusí, protože lidi zajímá ona samotná. Vede svůj blog "Pearly Things" a moderuje vlastní živě vysílaný pořad na YouTube, který nazvala The Pregame. Do pořadu si zve hosty, se kterými má něco společného, ale i ty obyčejné z ulice, které rekrutuje pochybným způsobem, a v pořadu je pak šikanuje. Pearl sama často hostuje v různých neomaskulinních podcastech, kde je monotematická, nemluví v podstatě o ničem jiném než o hrůzách feminismu a méněcennosti žen obecně.

Rozvod by měl být ilegální, ať se muži cítí víc bezpečně a ex-manželky je neoberou o peníze. Ženy by neměly mít volební právo, je její názor, který dokonce pro své fanoušky nechala vytisknout na trička. Měly by se ho samy vzdát, protože nemají povinnost bránit svoji vlast. 

obrazek whatsapp 2023 10 25 v 13.21.24 04dbdf20

Tradwife. Jak se vám líbí? (zdroj: Midjourney)


Andrew Tate v sukních

Už před Tateovým pádem měla Pearl díky Gretě Thurnberg věrné následovníky, ale její popularita prudce vzrostla po jeho zatčení kvůli obvinění z obchodování s lidmi. Tate byl shodou okolností hostem jejího pořadu "Pregame" krátce předtím, než byl v Rumunsku vzat do vazby, a od té doby se podle analytického nástroje SocialBlade počet jejích odběratelů na YouTube víc než zdvojnásobil. Už to není jen obyčejná influencerka, ale symbol a představitelka hyperkonzervativního kultu. 

Pearl už na internetu nelze přehlédnout. Dávno si jí nevšímají jenom magoři z temných zákoutí sociálních sítí. Objevuje se i v běžných médiích v rozhovorech s normálními lidmi. Slavný novinář Piers Morgan se jí v jeho pořadu TalkTV zeptal, jak se cítí, když je označována za "ženského Andrewa Tatea". Pearl odpověděla: "Beru to jako kompliment. Jsem fanouškem Andrewa Tatea." Přiznala, že není fanouškem všeho, co kdy Tate řekl, ale prohlásila, že "celkově je jeho poselství dobré. Myslím, že pro mladé muže je naprosto fenomenální." Tady se sluší dodat jak "skvělé" názory Andrew Tate má, patří mezi ně třeba to, že "vdané ženy jsou majetek svého manžela", "za znásilnění si žena může sama" a že ženy jsou už "ze své podstaty líné". Podle depresivního výzkumu s ním souhlasí 1 ze 4 mužů.

Ženy mají být hlavně dobré matky a manželky 

"Spousta z vás jsou (sprosté slovo) manželky," řekla v loňském videu, které TikTok mezitím odstranil. "Nevaříte pro svého muže, pořád do něj rýpete, nechováte se k němu jako k muži." Potom se naléhavé obrátí na posluchače: "Nemáš s ním sex, a když se poohlíží po jiném vztahu, házíš všechnu vinu na něj a nepřijímáš žádnou zodpovědnost za to, jakou roli v tom hraješ." Ženy podle Pearl nesou zodpovědnost vážně za všechno: když otěhotní svobodné ženy, je to z 99,9999 procent vina ženy. Hádejte, jak je to podle ní se znásilněním.

Kromě prohlášení, že Tate je pro mladé muže "naprosto fenomenální", vypustila Pearl do světa nespočet dalších podobných mouder. Ráda třeba hodnotí ženy jako dobytek na trhu: v jednom z jejích nejvirálnějších klipů se baví v podcastu se skupinou náhodných žen. Nadhodí otázku, zda si "většina přítomných dívek o sobě myslí, že jsou víc sexy, než jsou". Poté ukáže na jednu ze svých hostek a označí ji za dvojku nebo trojku z deseti, ale dodá, že "by klidně mohla být šestka, kdyby zhubla". Schválně, co bude Pearl říkat, až sama "hitne wall" a zvětší se jí pozadí, které už teď není zrovna miniaturní? Možná to ještě víc přiživí její sebenenávist (domnívám se, že jí trpí), která probublává na povrch v podobě agrese.

Ženy mají rodit, ne studovat nesmysly

Zajímavé jsou její názory na studium. Na Twitteru psala o škodách, které na tradičních hodnotách napáchají vzdělávací instituce. V tweetu píše: "Vysoká škola snižuje porodnost!! 70 % žen chodí na vysokou školu jako křesťanky, ale vrací se z ní ženy, které křesťansky nežijí!  Některé průzkumy způsobily, že vysokoškolačky spaly se 7 muži ročně! Jak vzděláváme ženy, porodnost klesá! Vysoká škola nás dělá hloupějšími, ale nutí nás myslet si, že jsme chytřejší! Vysoká škola je feminismus!"

Přijde někdy Pearl na to, že trpí vážným případem internalizované misogynie a je ultimátní pick-me girl? Třeba to má něco společného s jejím traumatem – v dětství na ni matka neměla čas, protože pořád pracovala. Pearl trvá na tom, že k ženám žádnou nenávist necítí. Akorát jí vadí, že jsou muži ve společnosti diskriminováni právním systémem a feministkami obecně. Tak se rozhodla za ně bojovat, protože je vidí jako utlačované a na internetu pro ně "není moc empatie". "Muži mě sledují, protože jsou rádi, že konečně existuje nějaká forma média, která se mužů zastává," řekla pro Insider.

Spíš než zastávání se mužů (třeba tím, že by mluvila o vysokých počtech sebevražd a duševním zdraví) se ale snaží diktovat ženám, co mají nebo nemají dělat. Pearl Davis je zkrátka fascinující postava a žena, která střílí do vlastních řad. Uvidíme, co bude říkat, až z ní bude bezdětná čtyřicátnice s tlustým zadkem.

Související…

Po čem ženy touží? Alfa samec už dávno neznamená jen dominanci. Co se změnilo?
Tereza Theerová

foto: JustPearlyThings/YouTube, Midjourney, zdroj: Autorský článek

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...