fbpx

V partnerském vztahu je třeba vyvětrat. Tuží to zdraví i vztah samotný 1 fotografie
zdroj: Shutterstock

Když dáte pšoukům volný průchod, tělu to jen prospěje. A vztahu jakbysmet

Zveřejněno: 17. 4. 2023

Průměrný člověk vyprodukuje zhruba 15 až 25 pšouků denně, jedná se o naprosto přirozený jev. Samozřejmě existují situace, kdy je na místě tento produkt trávicího systému potlačit, třeba na pracovišti nebo během cestování městskou hromadnou dopravou. Pokud se ale nacházíte v přítomnosti své drahé polovičky a zároveň v soukromí, neměli byste větry zadržovat. Určitě ne za každou cenu.

Není se čeho bát

Celý problém pšoukání před partnerem spočívá především ve strachu z odmítnutí toho, kým vlastně jste. Jednou jste člověk a větry prostě produkujete. Samozřejmě to neznamená, že „větráním“ byste měli trávit společný čas vždy a ještě se radovat z toho, jak jste k sobě ve vztahu upřímní a otevření. Ale ve společnosti toho druhého byste se měli cítit bezpečně a  nedílnou součástí je bez diskuze vědomí, že vás druhá strana přijímá i ve chvíli, kdy zrovna neprojevujete své nejsilnější stránky. 

Pokud nežijete s naprosto jedinečným exemplářem člověka, jehož větry voní po růžičkách a který místo hovínek produkuje karamelové bonbóny, nemáte se v žádném případě za co stydět.

Ve většině případů se tento problém týká spíše žen než mužů. Možná i proto je často úlohou právě mužského pohlaví, respektive pozadí, aby bariéry vztahu prolomilo a ukázalo, že vlastně o nic nejde. Hlavně se musíte umět zasmát sami sobě. Neexistuje žádné správné místo nebo čas, kdy byste měli poprvé tento pro tolik lidí děsivý moment ve vztahu prožít. Když vás ale partner odsoudí kvůli takové maličkosti, nebo možná i nezbytnosti, je to skutečně člověk, s kterým chcete strávit zbytek života?

Zdraví máte jen jedno

I v případě, že přes to všechno nejste schopni svůj stud potlačit, zkuste zvážit pro a proti. Mezi „proti“ bude bezpochyby patřit výše zmíněný pocit studu a hanby. Nebo dokonce pocit, že díky vypuštěnému pšouku se partnerovi znechutíte. Nezní to ale trochu přehnaně? Jestli vás má partner opravdu rád, občasné zahvízdnutí opravdu nebude důvod k tomu, aby v této záležitosti měnil názor.

Ale ať je láska jakkoliv důležitá, nesmíte zapomínat ani na své zdraví. A to může být ohroženo, pokud budete ve svém těle konstantně zadržovat něco, co by tam nemělo být. Pšoukání má řadu zdravotních benefitů a tohle jsou jen některé z nich:

Snižuje nadýmání i bolest břicha

Když budete mít v trávicím traktu příliš mnoho plynů, nevyhnutelně to způsobí nadýmání. Ačkoliv to není nijak extrémně nebezpečné a v naprosté většině případů nevede k dlouhodobým zdravotním následkům, příjemné rozhodně není.

Pomáhá tlustému střevu

Jestliže zadržujete větry pravidelně, můžete se spolehnout, že vaše tlusté střevo bude po nějakém čase podrážděné. 

Sex ve městě: Scéna, ve které je vše - pšouk, stud, paranoia i partner, který v pšouku žádný problém nevidí.

To s sebou přináší nepříjemný pocit, bolesti a v některých případech i závažnější zdravotní potíže. Pokud trpíte na hemoroidy, je to navíc jeden ze způsobů, jak je pořádně podráždit a způsobit si tak takové malé anální peklo.

Může odhalit alergie

Zažíváte po konzumaci některých potravin nadměrnou plynatost? Pak se vám možná vaše tělo snaží říct, že je něco špatně a že pro vás toto konkrétní jídlo není to pravé ořechové. Kromě nadýmání a plynatosti je v takových případech často dalším průvodním jevem nevolnost.

Nikdo není dokonalý

Vypustit pšouk je pro vás v případě potřeby zkrátka mnohem lepší, než ho zadržovat v sobě. Pokud nežijete s naprosto jedinečným exemplářem člověka, jehož větry voní po růžičkách a který místo hovínek produkuje karamelové bonbóny, nemáte se v žádném případě za co stydět.

Související…

Na záchodě se raději příliš nenamáhejte, radí odborníci. Může vás to zabít
Michal Švehla

foto: Shutterstock , zdroj: Autorský článek

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...