fbpx

Když jste nezadaní, může být Valentýn pěkně depresivní. Někdy dokonce i když partnera máte, ale neshodnete se v romantických představách. Nesmutněte, vaší Valentýnkou může být i kamarádka

Zveřejněno: 13. 2. 2023

Taky nemáte rádi Valentýna? Ať už jste single, nebo vám jen přijde divné plánovat romantiku podle kalendáře, kvůli tlaku marketingových firem si stejně nakonec všichni připadáme trochu osamoceně, když netrávíme 14. února ve dvou ve vaně plné okvětních lístků.

Pokud znáte seriál Sex ve městě, možná si vybavíte epizodu, ve které si Carrie stěžuje, že když je žena nezadaná, společnost ji neumí oslavovat pro její osobnost nebo v kontextu jejích neromantických vztahů. Trochu tím v roce 1998 předstihla dobu. Dnes totiž začínají být trendem dámské valentýnské jízdy, které mají za cíl oslavovat trvalou lásku mezi kamarádkami. Ale nemusíte se omezovat jen na kamarádky, pozvěte klidně všechny lidi ve vašem životě, které máte rádi. Nenechte se omezovat společností v tom, s kým a jak máte Valentýna trávit.

Inspirujte se následujícím seznamem věcí, které můžete s vašimi milovanými zažít, a užijte si den ve stylu Carrie Bradshawové.

Přivstaňte si

Patříte mezi typ lidí, kteří se po ranním cvičení cítí nabití energií na celý den? Odstartujte den tím, že s přáteli zajdete do fitka, na HIIT, hot jógu nebo pilates, a nezapomeňte si nechat dostatek času na to, abyste před prací stihli i společnou kávu se zákuskem. Udělejte si sobotu i ve všední den! Uvidíte, že pracovní den pak bude hezčí.

m shutterstock 1806828295

zdroj: Shutterstock


Odreagujte se v páře

Pokud nejste ranní ptáčata a raději si přispíte, naplánujte si cvičení až na večer a za odměnu pak zajděte prohřát svaly do infrasauny nebo parní lázně. Je to skvělá aktivita na odreagování po pracovním dni.

Buďte kreativní

Jestli fitko není to pravé ořechové a procvičíte raději jen mozek, rezervujte pro vás a vaše blízké třeba zážitkový večer malování a buďte společně kreativní. Pokud je vaším jazykem lásky obdarovávání, můžete si svá plátna navzájem věnovat.

Užijte si večer plný smíchu

Skvělou zábavou na večer může být návštěva stand up komedie. Vyberte bar, kde dělají dobré drinky, a bavte se tím, jak si komik na podiu dobírá přítomné páry, kterými se to tam na Valentýna bude jen hemžit.

Stará dobrá klasika

Když nepřijdete na nic originálního, co s kamarády podniknout, kino a popcorn to vždy jistí. Můžete zvolit tematicky romantickou komedii, ale počítejte s tím, že sál bude narvaný zamilovanými dvojicemi. Větší rebelie a snad i zábava by proto mohla být volba hororového snímku. Proměňte Valentýn ve váš osobní Halloween.

m shutterstock 1548126152

zdroj: Shutterstock


Domácí pohoda

Taky se vám stává, že si naplánujete večer ve víru velkoměsta, ale pak se vám před odchodem přestane kamkoliv chtít? Předejděte tomu tím, že si rovnou naplánujete večerní pohodu. Sejděte se klidně hned po práci u jednoho z vás doma, společně si uvařte, nebo objednejte jídlo, hrajte společenské hry nebo jen koukejte na televizi.

Trocha tajemna

Věříte na něco mezi nebem a zemí? Pak by se vám mohla líbit návštěva kartářky, kde se dozvíte něco o budoucnosti každého z vás. Tarotové karty si můžete pořídit i sami, když se budete pokoušet o věštění vlastními silami, možná to bude o to větší zábava.

Snad si ze seznamu výše vyberete něco, co bude to pravé pro váš Valentýn, ale ať už strávíte 14. února v baru, v kině, v restauraci, sami doma na gauči, nebo s kamarády, uvědomte si, že to je jen na vás, jestli se rozhodnete svátek lásky slavit a nenechte se strhnout okolní hysterií.

Související…

Svátek zamilovaných? Pět důvodů, proč je Valentýn lehce toxický
Kateřina Hájková

foto: Shutterstock , zdroj: Body and Soul

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...