fbpx

Zveřejněno: 30. 4. 2017

Filipojakubská noc byla vždy opředena jiskřivou tajemnou energií, která bude právě v tento den proudit i ve vašich žilách. Neváhejte, tohle je ta pravá chvíle, kdy své srdce zasvětit magii. Začít můžete těmito jednoduchými rituály. Dnes budou fungovat!

Právě dnes, v noci 30. dubna, podle slovanské magie odchází Morana, která představuje zimu a vlády se ujímá jarní Ladana. Tato výměna si žádá oslavy. A co to znamená z hlediska čarodějnictví? Paní Daniela z Čarodějnického obchodu tvrdí: “Ve vzduchu je dnes cítit tajemství, otevírá se země a my se jí můžeme ptát, pokud si s něčím nevíme rady. Odpověd nám přijde do tří dnů do snů. Také je ten pravý čas na rituály radosti.” 

Pokud jste se dnes rozhodli s čarodějnictvím začít, Daniela radí jít na to postupně a pomalu. “Každý člověk se narodí jako dítě a každý má v sobě kus šamanství,” odpovídá na vaši nevyřčenou otázku, zda zrovna vy máte pro kouzla vlohy. Co je však důležité vědět, je fakt, že magie nesnáší alkohol. Takže pokud si dáte čas od času rádi skleničku, nemá smysl ji praktikovat. Nebude s vámi totiž korespondovat a půjde prostě jen kolem vás, asi tak jako kdybyste sledovali film na obrazovce. Jakýkoliv rituál vyžaduje šest týdnů abstinence předem. Tento alkoholický půst se ale jistě vyplatí, a to obzvlášť v případě, že jde o bylinky. Ty jsou totiž podle slov paní Daniely nesmírně silné, zaslouží si respekt a stále o nich víme hrozně málo. 

Samotné bylinky nestačí

Bylinná magie využívá sílu, která je uzamčená v nitru rostlin. Zde se nachází i enegrie potřebná ke změně vašeho života. Ale pouze ta samotná nestačí. Do konkrétního obřadu musíte přidat i osobní sílu. Jen tak bude účinný. Je všeobecně známo, že flora má léčivé schopnosti, levandule čistí, rozmarýn přináší lásku, santalové dřevo pozvedá spiritualitu a řebříček podporuje psychické vědomí. K naplnění bylinných směsí vaší silou musíte být sami. Najděte si klidné místo, kde nebudete rušeni. Pak už jen stačí se rostliny dotknout, poslat do ní svou energii a přesvědčit mysl, že byla tato činnost úspěšně dokončena. Hotovou směs skladujte ve sklenici, misce či láhvi.

Při provedení konkrétního rituálu zažehněte svíci té barvy, která odpovídá podstatě směsi: modrou pro uzdravení, bílou pro očistu, červenou pro lásku… držte bylinky v rukou a představujte si ze zavřenýma očima, sebe s takovým nábojem, který toužíte získat. Prostě v situaci, kdy už jste zamilovaní či zdraví… Poté vytvářejte svou osobní sílu například tak, že budete napínat svalstvo  v těle od chodidel nahoru. Tuto energii vizualizujte ve svých dlaních a nechte toto jemné brnění proudit do směsi. Pokud máte problém si to představit, pevným hlasem proneste svůj magický záměr. Zde máte volnou ruku. Volte slova tak, aby vyhovovala magické potřebě. 

Pro léčivou koupelovou směs můžete třeba odříkat tyto řádky: 

"Nabíjím tě Sluncem a Měsícem

Abys překonala nemoc.

Abys spláchla její příčiny a uzdravovala.

Nechť se tak stane!"



shutterstock 447367420

Čáry nemají rády alkohol.

U ochrané směsi lze vyřknout tuto obměnu:

"Nabíjím tě Sluncem a Měsícem

Abys zahnalo negativitu a zlo

Kdekoli jsi pohlceno ohněm.

Nechť se tak stane."   

Jakmile budete cítit, že jste energii z těla vyčerpali, ukončete přenos tím, že si důkladně protřepete ruce. Tak se proudění zastaví. Uvolněte tělo, zhaste svíci a bylinkám poděkujte. Paní Daniela vám radí projevit úctu například nahlas vyřčenou formulkou: “děkuji ti za pomoc, vážím si tě velmi moc.”

Příprava magických prášků není nic složitého.

Léčivky stačí vložit do hmoždíře a rozemlít na co nejjemnější směs. Tu můžete samozřejmě koupit i hotovou, ale tak podvádíte opravdové spojení s přírodou. Během drcení bylin provádějte vizualizaci svého přání. 

Prášek štěstí: dva díly levandule, jeden díl šanty kočičí a jeden díl majoránky. Nasypte tento prášek na podlahudo tvaru kruhu. Usaďte se uprostřed a představte si jak vás obklopuje a naplňuje radost. 

Prášek lásky: tři díly řebříčku, tři díly levandule, dva díly okvětních plátků růže a jeden díl zázvoru. Tato směs se používá pro přivábení lásky. Ujistěte se, že posypali prostěradlo a polštář. 

Léčivý prášek: dva díly eukalyptu, jeden díl myrhy, jeden díl tymiánu a jeden díl nového koření. Tímto mixem posypte lůžko nemocného nebo rozprašte po místnosti, kde se marod léčí. 

Prášek peněz: dva díly cedru, dva díly pačuli, jeden díl galgánu, jeden díl zázvoru. Pro přilákání majetku posypte místo svého podnikání, peneženku, kabelku či bankovky před jejich utracením. 

Prášek přání: dva díly šalvěje, jeden díl santalového dřeva a jeden díl tonky. Jestliže jste pravák, vezměte směs léčivek do této ruky někde na osamělém místě. Vnímejte jeho energii a představujte si své přání. Sílu ze sebe opět vložte do prášku. Jakmile je nabit, odhoďte jej tak daleko, jak jen dokážete. Jen co se dotkne země, začne pracovat na tom, aby se vše splnilo.

carodejnice shutterstock 485394154

Každý má v sobě něco magického, jen to objevit.

Lektvar lásky na počkání

“Teď nastává období, kdy se můžeme spojit s druhou stranou a není to nebezpečné,” tvrdí paní Daniela. Jenže tohle už je vyšší čarodějnická. Pokud nechcete zacházet tak daleko, je také skvělá doba na očistu - například od žárlivosti. “Ve vašem těle se totiž nachází stará a nová žluč. Díky směsi léčivek, která obsahuje například ostropestřec, tu starou a páchnoucí vyloučíte a zbavíte se všeho negativního, jako ku příkladu žárlivosti.”

Také se můžete zkusit zbavit strachu. Bojíte se někoho ve svém okolí? Představte si ho nahého, asi deset centimetrů velkého, jak se vzteká na vašem okením parapertu. Pro jistotu ho ještě můžete zavřít do sklenice. Váš strach se bude každým týdnem stále více rozplývat až jednoho dne zmizí úplně. 

Na prahu prvního máje je ideální doba k tomu se zamilovat. Vezměte si čajovou svíčku, kterou pokapete třema kapkama růžového ojele a s myšlenkou na svůj objekt touhy ji zapalte nebo můžete použít nápoj lásky. Z růžových lístků udělejte čaj, který nalejte do kostek na led a nechte zmrznout. Tomu, koho máte rádi, je pak dejte ráno k čaji. Moc jednoduché? Omyl. Kdo řekl, že kouzla musí být komplikovaná a všechny lektvary vyžadují hadí kůže a slepičí pařáty? Už pouhá myšlenka při přípravě se počítá a má svou váhu. Dává radost a vědomí, že na nás druhý myslí. 

 

Čtěte také:

Jsou čarodějné ohně pozůstatkem našeho magického myšlení?

Hon na čarodějnice. Lze vůbec „přebrat” chlapa?

Čarodějné ohně se letos ponesou ve znamení ohleduplnosti k naší planetě

  

foto: Shutterstock, zdroj: Scott Cunningham, Kompletní kniha kadidel, olejů a lektvarů

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...