fbpx

Zveřejněno: 12. 9. 2017

Festival Evolution je za dveřmi, a proto jsme si pro vás připravili další várku zajímavostí, které na vás čekají. Avizovali jsme, že se podzimní happening zaměří také na rodiny s dětmi. A tak na festivalu nebudou chybět ani přednášky právě pro ně. 

Dozvíte se, jak vaše děti hravě zvládnou matematiku, jak procvičovat jejich zrak, aby nemusely nosit brýle, nebo jak jejich organismus pročistit přírodní cestou. Prozradíme, jak se svými ratolestmi v klidu a pohodě cestovat, a neutajíme vám ani to, jak vybavit dětský pokoj podle Feng shui. A to vše pod dohledem těch nejlepších odborníků. 

Malá cestovatelka aneb jak na cestování s dítětem

S narozením potomka není nutné pověsit cestování na hřebík. Ilona s Helčou cestují po Čechách, jižní Evropě a navštívily i africký a asijský kontinent. Trochu neobvyklé na tom je, že Helča teprve nastoupila do školy. Jaké strachy si veze těhotná žena při cestě do Afriky? Co nepodcenit při roadtripu s půlročním miminem v Kosovu? Jak se průvodcuje v Albánii, když vám mikrofon bere z ruky dcera? Jak se dvě holky sbalí do příručního zavazadla na měsíční cestu do Indonésie? Přijďte se v sobotu odpoledne inspirovat nebo jen pobavit nad historkami z cest Ilony Bittnerové.

deti cestovani shutterstock 183037556

Jak cestovat s dětmi? I to se dozvíte na Festivalu Evolution.

Jak v pohodě zvládnout zdravou výživu i s dětmi?

PharmDr. Margit Slimáková je nejvýraznější českou specialistkou na výživu a zdravotní prevenci. Ve své sobotní přednášce se zaměří na zdravou výživu dětí. Jídlo ovlivňuje nejen váhu a zdraví vašeho dítěte, ale také jeho chování a studijní výsledky. Proto je nutné přemýšlet o tom, co mu dopřejete a co naopak omezíte. Také je důležité, abyste své potomky naučili zdravému přístupu k jídlu, aby nevyrostli v chorobném strachu z obezity (což může vést k anorexii), anebo aby naopak neměli sklon se odměňovat tím, co jste jim zakázali. 

MateMagika – matematika pro pravou hemisféru

Dítě, které „zápasí“ s matematikou nebo ji přímo nezvládá, je s velkou pravděpodobností velmi inteligentní. Jeho mozek jen odmítá počítat samostatná čísla a vzorce bez jakýchkoliv smyslových prožitků a bez představivosti. Ale stačí porušit zažité postupy klasické matematiky a můžete vy (i vaše dítě) násobit dvouciferná čísla rychle a jen „z hlavy“. MateMagiku (která je akreditovaná MŠMT) vám představí Kalman Horvát, tak si přijďte vyzkoušet netradiční sčítání, odčítání, násobení a dělení!

deti bryle shutterstock 496714630

Musí děti nosit brýle opravdu již od útlého věku?

Jak na zdravý zrak u dětí

V posledních letech dochází k nárůstu už úplně malých dětí, které nosí brýle. A to ve věku, kdy se dětský zrak ještě poměrně rychle mění a vyvíjí. Je opravdu nutné nasazovat brýle okamžitě, když jsou dítěti naměřené dioptrie? Oční lékař doktor Bates se problémy vidění u dětí a prevencí špatného zaostřování u dětí zabýval už před 120 lety. Přijďte si poslechnout, co jeho výzkumy ukazují a jaké jiné možnosti jsou k dispozici. Jana Pozlovská vám ukáže praktické oční hry pro děti různého věku, které můžete zařadit do běžného režimu vašich dětí.

Bydlení podle Feng Shui

Je mnoho možností, jak můžete prostřednictvím Feng Shui vytvořit harmonické bydlení či příjemné pracovní prostředí. Číňané věří, že pokud si zajistí zdravý příbytek, zdravou stravu, zdravý pohyb a zdravou duši, pak dosáhnou pevného zdraví a dlouhého života. Něco na tom asi je ☺. Od Renaty Mládkové se dozvíte, jak si účelně zařídit dětský pokojíček a partnerskou ložnici, jak správně rozmístit v pokoji nábytek nebo jaké použít materiály a barvy. A spočítáte si své pozitivní světové strany, na které je vhodné spát nebo v nich sedět např. v kanceláři. 

P. S. Nezapomeňte si zapsat do diáře: Festival Evolution, 23. – 24. 9. 2017, Výstaviště Praha Holešovice. Těšíme se na vás.

foto: Shutterstock, zdroj: Festival Evolution

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...