fbpx

Zveřejněno: 30. 4. 2017

Stejně jako o Halloweenu probíhají i poslední dubnovou noc nejrůznější společenské akce, které jsou jemně zahalené temnotou a jejich okolím se line někdy až magická atmosféra. Jestliže se i vy na podobnou událost chystáte, popusťte uzdu své fantazie a proměňte se na jeden večer v čarodějku.

Dříve lidé věřili, že právě v tento čas se na sabat slétají čarodějnice. Na kopcích se proto pálily ohně, které měly obyvatele měst i vesnic chránit před zlými silami. Filipojakubská noc je opředena mnohými tajemstvími a strašidelné převleky k tomuto pohanskému svátku tak nějak patří, nemyslíte? 

Zahraniční youtuberka Ash Clements vzkřísila za pomoci extra světlého make-upu a tmavých očních stínů čarodějku ze Salemu. Místo šatů vsadila na body painting a bílé kontaktní čočky dotáhly celkový dojem k dokonalosti. Líčení je poměrně časově náročnější, ale určitě ho zvládnete i vy (možná jen vynechejte malování oblečení). 

Make-up artistka Ashley Wagner vsadila naopak na jednoduchost a místo tmavé rtěnky zvolila odstín nude. Výsledný look můžete využít i na obyčejnější večírek. Ovšem ve víru Filipojakubské noci a za světla plápolajícího ohně se ukažte alespoň ještě v čarodějném klobouku navrch.  

Čtěte také: 

Jsou čarodějné ohně pozůstatkem našeho magického myšlení?

Obočí na Brežněva? Je to nový trend? 

Učešte se rychle a efektně! Noste messy drdol! 

foto: Shutterstock, zdroj: Youtube

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...