fbpx
Zveřejněno: 20. 11. 2017

Etnosvět není jen vegetariánská restaurace, ale také koncept, který dbá na ekologii a udržitelnost. Nejen o tom, jak jsou prvky „zero waste“ implementovány v kuchyni a jak funguje multikulturní tým, jsme si povídali s šéfkuchařem Ondřejem Panošem.

Přestože Ondřej maso miluje, vegetariánská kuchyně je pro něj prý příjemnou změnou a obrovskou zkušeností. Tu navíc obohacuje i fakt, že kuchaři v jeho týmu jsou z různých zemí. „Je příjemné setkávat se s lidmi z jiných koutů světa, protože každý má odlišnou kulturu, způsob vyjadřování a samozřejmě i kuchyni,“ říká Ondřej, který mimo jiné působil i ve Skotsku.

V čem tkví tajemství chuti Pekingské kachny, která připomíná maso, přestože masem není? A na jaké pochoutky se můžete těšit z podzimní nabídky jídel? To se dozvíte z videa.

 

foto: Etnosvět, zdroj: Etnosvět

Tipy redakce

Taky rádi fotíte? 99 procent fotek, které pořídíte, nikoho nezajímá. Ani vás

Taky rádi fotíte? 99 procent fotek, které pořídíte, nikoho nezajímá. Ani vás

Novinář Chris Taylor na serveru Mashable pregnantně vyjádřil stav , ve kterém se...

Bývalý bezdomovec: V Praze se obvykle dají za půl hodiny vyžebrat i dva tisíce

Bývalý bezdomovec: V Praze se obvykle dají za půl hodiny vyžebrat i dva tisíce

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...