fbpx

Zveřejněno: 6. 6. 2017

Rajčatová polévka je oblíbená pro svou výraznou chuť a příjemnou nakyslost. Je lehká do žaludku a umí výborně nastartovat trávení. A když jste v časové nouzi, dá se pohodlně připravit i z rajčat v plechovce.

Černá sůl kala namak se těží v sopečných oblastech v Indii a Pákistánu. Obsahuje množství cenných minerálů. Chutná výrazně po vajíčkách, tak buďte při vaření opatrní – použijte jenom malou špetku jako koření.

rajcatova polevka shutterstock 551697313

Rajčata a bazalka - to je kombince snů! Proto touto bylinkou nemusíte nikdy šetřit.

Na lahodnou polévku budete potřebovat:

500 g oloupaných a pokrájených rajčat
2 cibule
3 stroužky česneku
700 ml zeleninového vývaru
Hrnek uvařené bílé quinoy
Olivový olej
Celý pepř
Špetku chilli
Černou sůl kala namak
Mořskou sůl
Bazalku a zakysanou smetanu na ozdobu

Postup:

Cibuli a česnek nakrájíme najemno a zlehka osmažíme na olivovém oleji. Přidáme rajčata, zalijeme vývarem, okořeníme chilli kořením, čerstvě mletým pepřem, jemně ochutíme černou solí, dosolíme mořskou solí a chvilku povaříme. Pak polévku rozmixujeme a přidáme předem uvařenou quinou. Na talíři zdobíme bazalkou a lžičkou zakysané smetany.

 

Čtěte také:

Rychlé páteční špagety s rajčatovým pestem. Chuť zaručená redakcí flowee!

Rychlý oběd? Cibulová polévka se sýrovým toastem!

Udělejte si guacamole jako v Mexiku. Máme super recept! 

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Je to ještě klimatická nouze, nebo už panika? 10 úvah o přehřívání Země

Je to ještě klimatická nouze, nebo už panika? 10 úvah o přehřívání Země

Praha 7 vyhlásila v květnu stav klimatické nouze , jak ji (a nejen ji, ale celou...

Co přineslo na Zemi život? Zřejmě vznikl tady. Díky pevninským sopkám

Co přineslo na Zemi život? Zřejmě vznikl tady. Díky pevninským sopkám

Vznik života je pořád ještě pro nás zahalen tajemstvím, tedy pokud nejsme...