fbpx

Zveřejněno: 18. 5. 2017

Čočka v kombinaci s pestrobarevnou zeleninou dovede vykouzlit rychlou a zdravou jarní večeři. Peprná zálivka jí dodá šmrnc, a tak čočkovým salátem nepohrdnou ani zarytí masožravci.

Čočka obsahuje velké spektrum aminokyselin, je tak vhodná hlavně pro vegany a osoby, které příliš nejedí maso. Pokud se bojíte nadýmání, sáhněte nejprve po čočce červené. Je lehce stravitelná a uvařená za pár minut.

cocoka salat shutterstock 257638708

Čočkový salát může sloužit jako skvělá lehká večeře, která zasytí, ale nepřidá kila.

Na salát potřebujeme:

300 g uvařené čočky
1 červená cibuli
1 červená paprika
1 žlutá paprika
½ salátové okurky
8 cherry rajčat
pažitka
máslo

Zálivka:

3 lžíce konopného oleje
1 lžíce kremžské hořčice
1 lžíce bílého vinného octa
Trochu cukru
Pepř a sůl

Postup:

Cibulku zlehka osmažíme na másle a necháme vystydnout. Zeleninu pokrájíme na drobné kousky, cherry rajčátka na půlky a smícháme s čočkou a cibulkou. Všechny ingredience na zálivku vymícháme dohladka a vlijeme do salátu. Podáváme chlazené.

 

Čtěte také:

Tip na lehké jídlo: Těstovinový salát s čočkovou majonézou

Nemáte rádi luštěniny? Tyto fazolové karbanátky změní váš názor

Jak se jedlo v 19. století? Za biopotraviny si nemuseli připlácet a zelenina byla součástí každého jídla

 

 

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Je to ještě klimatická nouze, nebo už panika? 10 úvah o přehřívání Země

Je to ještě klimatická nouze, nebo už panika? 10 úvah o přehřívání Země

Praha 7 vyhlásila v květnu stav klimatické nouze , jak ji (a nejen ji, ale celou...

Co přineslo na Zemi život? Zřejmě vznikl tady. Díky pevninským sopkám

Co přineslo na Zemi život? Zřejmě vznikl tady. Díky pevninským sopkám

Vznik života je pořád ještě pro nás zahalen tajemstvím, tedy pokud nejsme...