Pokud se vám nechce některý večer strávit dvě hodiny u plotny, a přesto se chcete rodině zavděčit, vsaďte na verzi hummusu, jednoduché pomazánky z...

Když je velké horko a nikam se vám nechce, není nikdy na škodu mít doma zásobičku osvěžující zmrzliny. A nejlépe té homemade, protože ta je prostě a...

Jáhlové kuličky, nápadně připomínající oblíbená Rafaela, jsou zkrátka ideálním dezertem do ruky. Chutnají přímo božsky a při jejich přípravě snadno...

Krátkodobě kvašená zelenina je bohatým zdrojem vitaminů, podporuje chuť k jídlu a srovnává trávení. Její výroba trvá asi 3 dny a dá se – na rozdíl...

Cibulová polévka je pokrm starý jako cibule sama. Její příprava je rychlá a voňavá. Když základní ingredienci nepřipálíte, není na její přípravě co...

Mléčná rýže potěší svojí jemnou konzistencí i ty nejnáročnější jazýčky. Základ kaše můžete vylepšovat podle nálady i sezóny. Právě teď začíná...

Mnohým strávníkům se při slovu luštěnina zkroutí obličej hrůzou. Fazole, čočku i hrách mají zafixované jako levné a především ne moc chutné pokrmy...

Přestože patří brokolice k jednomu z nejzdravějších druhů zeleniny, bývá poměrně často, zejména dětmi, nemilosrdně vytlačována na okraj jídelních...

Chřestová sezóna právě odstartovala a bez přestávky poběží až do července. Nenechte si ujít tuto výjimečnou vitaminovou sklizeň a obohaťte jí svůj...

Bylinky jarní kuchyni hodně sluší a je užitečné na ně myslet i při pečení. Máme tip, kam se skvěle hodí i takové kopřivy.