fbpx

Zveřejněno: 15. 4. 2017

Ryba s banánem. Kombinace, která zní možná bláznivě, ale chutná. Moqueca capixaba je brazilský sváteční recept, v každém ze států této největší země Latinské Ameriky se připravuje jinak.

Nejvyhlášenější je z města Vitória – metropole brazilského státu Espírito Santo. Pokrm lze připravit ze surovin, které lehce seženete i v Česku. Je jednoduchý na přípravu, kterou jsem pro vás – po létech praxe – zjednodušila a „počeštila“.

jidlo
Na dvě porce budete potřebovat:

2 střední filety bílé ryby bez kosti
1 hrst krevet 
2 velké cibule
2 velká rajčata
1 svazeček čerstvého koriandru
2 stroužky česneku
1 banán
2 lžíce červené papriky
olivový olej 
sůl
uvařenou rýži jako přílohu

Postup:

Filety nakrájejte na kousky, krevety propláchněte a nechte okapat. Cibuli, rajčata, česnek a koriandr nakrájejte na drobné kousky. V hrnci rozpalte olivový olej (nešetřete!) a nechte v něm lehce orestovat 1 česnek. Když česnek změkne, přidejte cibuli, rajčata a koriandr a celou dobu míchejte. Pokrm zaprašte paprikou. Poté vložte nakrájené filety, přidejte zbylou zeleninu, osolte a opět přidejte trochu olivového oleje. Nechte ingredience propojit cca 10 minut za stálého míchání. Poté nakrájejte banán na kolečka a přidejte jej do hrnce. Podávejte s rýži. Pokrm posypte zbytkem čerstvého koriandru.

Čtěte také: 

Závin nemusí být jen sladký. Vyzkoušejte náš s mrkví a koriandrem!

Jemná ovesná kaše s oříškovým máslem

Zavařujte bez chemie, jde to celý rok

Krém z obyčejné mrkve, který vás neobyčejně překvapí

 

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...