fbpx

Zveřejněno: 11. 4. 2017

Ovesná krupička je skvělou alternativou k ovesným vločkám. Je rychle uvařená a kaše z ní je krásně jemná. Ochutit se dá podle nálady, ale oříškové máslo a datlový sirup stejně vyhrají nejčastěji.

Vločky, a to i kaše z nich, vás skvěle nastartují na celý den. Jsou bohatým zdrojem vlákniny,  bílkovin, nenasycených mastných kyselin, vitamínu B1, B6, železa a zinku. Obsahují také lecitin a fosfor a jsou ideální na podporu dobrého trávení. 

ovesna kase daltle shutterstock 546454027

Tato vynikající snídaně je velmi dobře stravitelná a zamilují si jí i děti.

Na snídani pro dvě osoby budete potřebovat:

500 ml rýžového mléka
6 lžic ovesné krupičky
2 lžičky lískooříškového másla
špetku vanilky
datlový sirup
sekané mandle

Postup:

Rýžové mléko přivedeme v nepřilnavém kastrůlku k varu. Když začne vřít, vmícháme do něj ovesnou krupičku a pečlivě rozmícháme, aby nevznikly hrudky. Vaříme přibližně 10 minut, po odstavení ovoníme vanilkou. Vmícháme oříškové máslo, dozdobíme datlovým sirupem a mletými mandlemi. Sníme za tepla.

Pokud vám trochu kaše zbude, můžete z ní připravit skvělé ovesné flameri. Recept najdete zde

 

 

Čtěte také: Výživová revoluce, Zavařujte bez chemie, Náhražky masa, které si zamilují i masožravci

foto: Shutterstock

Tipy redakce

V Praze vyžebráte třeba dva tisíce za půl hodiny, říká bývalý bezdomovec

V Praze vyžebráte třeba dva tisíce za půl hodiny, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Profesor Jan Rak: Ráj na zemi nastane, až přijmeme, že si realitu tvoříme sami

Profesor Jan Rak: Ráj na zemi nastane, až přijmeme, že si realitu tvoříme sami

Je realita to, co vidíme? Nebo si ji každý z nás vytváří po svém? Co nám vlastně o...