fbpx

Zveřejněno: 5. 4. 2017

Polévky z krupiček jsou hodně variabilní. Nejlepší jsou ale vždycky na másle s kořenovou zeleninou. Opražená krupička krásně voní a polévku dobře zahustí.

Pohanka je neprávem opomíjená potravina. Obsahuje mnoho vitamínů a minerálů, působí velmi příznivě na cévní systém, ale nejdůležitější složkou, kterou v sobě skrývá, je rozhodně rutin. Ten totiž podporuje vstřebávání vitamínu C v těle. 

polevka pohanka shutterstock 484446667

Pohanka se většinou připravuje jako celé zrno. Krupička z ní je ale velmi chutná a praktická.

Na tuto dobrotu budete potřebovat:

1 cibuli
2 mrkve
1 petržel
½ celeru
4 lžíce pohankové krupičky
sůl
pepř
kmín
3 stroužky česneku
nori vločky
2 vejce
máslo nebo přepuštěné máslo

Postup:

Na másle osmažíme cibuli a nahrubo nastrouhanou zeleninu. Přidáme česnek, krupičku a necháme orestovat, než se vše rozvoní. Osolíme, okořeníme a zalijeme dostatečným množstvím vody. Vaříme, dokud se krupička nerozvaří a polévku nezahustí. Nakonec do polévky vmícháme vajíčka a dochutíme nori vločkami. Velmi dobrá je druhý den.

Zaujala vás pohanka, ochutnejte i rychlý recept na skvělou pohanku se sušenou miso pastou.

 

 

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Co přineslo na Zemi život? Zřejmě vznikl tady. Díky pevninským sopkám

Co přineslo na Zemi život? Zřejmě vznikl tady. Díky pevninským sopkám

Vznik života je pořád ještě pro nás zahalen tajemstvím, tedy pokud nejsme...

Provoz elektromobilů ekologický je. Ovšem jejich výroba kvůli bateriím nikoli

Provoz elektromobilů ekologický je. Ovšem jejich výroba kvůli bateriím nikoli

Na konci devatenáctého století představovaly elektromobily špičku tehdejší...