fbpx

S českou aplikací můžete investovat do nemovitostí již od pár stovek 1 fotografie
Zdroj: Investown

Zájem o mikroinvestice roste a pomáhá tomu také dostupnost moderních technologií. Stačí chytrý mobilní telefon, pár minut registrace a můžete dle svých možností vydělávat na nájmu z rezidenčních nemovitostí. Česká aplikace Investown umožňuje každému investovat již od pětistovky. V aplikaci je zaregistrováno už 40 tisíc uživatelů, kteří proinvestovali celkem 400 milionů. Během posledních šesti měsíců jim byly vyplaceny téměř 4 miliony korun

Zveřejněno: 10. 3. 2022

Češi jsou známí především svou konzervativností a v oboru investic to platí dvojnásob. Většina vyhledává převážně ty méně rizikové, proto jsou pro ně investice do nemovitostí jasným vítězem. Ke koupi nemovitosti jsou ale potřeba miliony korun, kterými však zdaleka nedisponuje každý. U společnosti Investown, za kterou stojí Česká spořitelna, se můžete stát investorem i s měsíčními úsporami v řádu stovek korun. Zhodnocovat své peníze tak může téměř každý.

Aktuálně se Česko potýká s nejvyšší inflací za posledních 13 let a ceny porostou i nadále. Mnoho lidí hledá způsoby, jak své finance ochránit. Samotné spořicí účty nestačí, rozhodně ale není vhodným řešením bezhlavé vysoce rizikové investování s vidinou vysokého výnosu. „Nedostatečně, a navíc se zpožděním, reagují poskytovatelé spořicích účtů, kde mají Češi uloženou velkou část svých financí. Úrokové sazby se na těchto účtech pohybují pod úrovní 3 %, domácnosti by proto měly hledat jiné způsoby, jak zabezpečit své úspory,“  komentuje současnou situaci Petr Kymlička, partner poradenské skupiny Moore Czech Republic. Vhodnou možností, jak ochránit své úspory, mohou být mikroinvestice do výnosu z nemovitostí, které dokážou výraznou část inflace pokrýt. „Investice do výnosu z nájmu nemovitostí jsou v kontextu České republiky nízkorizikové. Jsou stabilní, s výnosem blížícím se k 5 %, takže pokryjí většinu inflace,“ uvádí spoluzakladatel a CEO Investownu Alan Pock.

Dlouhodobý růst

Ceny domů a bytů dlouhodobě rostou a zvýšené sazby navíc výrazně prodražují hypotéky. Tu si aktuálně může dovolit jen velmi malé procento lidí. Poptávka po nájemním bydlení roste a stejně tomu bude ve střednědobém horizontu. Mikroinvetsice do výnosu z nájmu rezidenčních nemovitostí tak představuje jistotu stabilního zhodnocení.

Vedle tradičních nemovitostních fondů se poslední dobou nabízí i další příležitosti. „Snažíme se nevytvářet zbytečné vstupní bariéry, chceme možnost investování a ochrany úspor poskytnout úplně všem. Proto u nás mohou investovat i drobní střadatelé, na které cílíme primárně,“ vysvětluje Alan Pock. Jediný poplatek, se kterým se může mikroinvestor setkat, je za předčasné ukončení investice, jinak je investování s pomocí Investwonu zdarma. Na výběr je z několika bytů v různých městech Česka, které mají zabydleného platícího nájemce. „O mikroinvestice je obrovský zájem. Během prvních 10 měsíců od spuštění aplikace registrujeme 40 tisíc uživatelů. Kvůli jednoduchosti a stabilnímu výnosu, jehož náležitou část vyplácíme každý měsíc, u nás investují jak zkušení investoři, tak lidé s investováním začínající, uzavírá Alan Pock.

Vyzkoušejte mikroinvestice do nemovitostí ihned a bez poplatků.

 

Související…

Zbude něco pro Pražany? Byty skupují cizinci na investice
Zdeňka Musilová

foto: Investown

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...