fbpx

Fejetonistka Flowee Věra Kudynová tentokrát o nástrahách manželské ložnice

Zveřejněno: 26. 3. 2018

 

Jak mu to udělat, aby šílel blahem, o tom se dočteme všude. Vzhledem k tomu, že tato problematika hodně baví, budu se věnovat stejnému tématu, avšak určenému jen velkým holkám. Ty už totiž vůbec neřeší jeho blaho, ale nárok na svůj spánek. Tedy – jak ho v noci umlčet, když chrápe!

Čtěte také: 
Digitální detox – 10 rad, jak se odpojit ze sítě
Proč je čtení z papíru lepší než z monitoru

Dříve byly oddělené ložnice v zámožných rodinách samozřejmostí, pohromadě spala chudina, dnes je ložnice zásadně pro manžely společná, i kdyby měli dvacetipokojovou vilu. Kamarádka mi líčí noční útrapy: on chrápe, ona mlaská, on se vzteká, proč ho budí. Na můj dotaz, proč nemají ložnice dvě, pravila: to by si Karel myslel, že už ho nemiluju.

 

Nástrahy romantiky

Jedna věc je spát s mnohaletým manželem či partnerem, jiná podnikat občasné ambulantní spací večírky, ať při cestách, nebo doma. Skoro všechny ženy se dojímají nad tím, jak budou v noci ležet v náručí svého milovaného ochranitele. Jakkoliv je pro muže noc strávená s oblíbenou ženou atraktivní představou, zdřevěnělé paže jsou velkou obavou. Holky, všimněte si, že se vyvlékne hned, jak to jde!

Hádky kvůli klimatu: Málokdy se najdou dva jedinci se stejnou tepelnou regulací. On má rád zimu, otevřené okno, ona teplo a žádný průvan. Společné spaní je opravdová řehole.

Další překážkou hodnotného spaní je komunistická peřina, společná pokrývka pro oba. To je výplod kapitalistického designu, za chudé totality měl u nás každý svoji. Peřina pro dvě postele je bitevním polem, kdo si ji víc přitáhne. Slabší účastník nočního ležení pak má extra deku. Podle mých zkušeností po společné peřině prahnou hlavně ženy, byť se blbě povléká, protože si slibují žádoucí  klubíčko se spoluspáčem. Spoluspáči je celkem fuk, čím je přikryt, hlavně toho musí být pro něj dost! Tah mívá ve spánku silný a bere si, co jde, ač je ve dne gentleman.

 

Klima v ložnici

Ještě zmíním hádky kvůli klimatu, nikoliv globálnímu, ale v ložnici. Málokdy se najdou dva jedinci se stejnou tepelnou regulací. On má rád zimu, otevřené okno, ona teplo a žádný průvan. Společné spaní je opravdová řehole.

A co teprve zvíře! Kamarádka si nastěhovala do bytu i ložnice přítele. Pes, který do té doby klidně pochrupoval v nohách postele, z toho nadělení dostal šok. Když šlo jen o občasné přespání vetřelce, vydržel to. Když zjistil definitivní  okupaci  území, kouknul se na paničku  vyčítavým pohledem – máš  tohle zapotřebí, dyť není chlupatej?! – a spí v obýváku na sedačce.

Odborné návody, jak mu provádět  potěšení, jsou lákadlem, aby si malé holky chvilku užily, a pak jako velké přežily chrápání, vrtění, noční vstávání, zimu a další neuvedené trampoty.    

 

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...