fbpx

Kam nejdál jste zatím cestovali? Nabijte se novou energií v exotice! Průvodci a experti na cestování vybrali čtyři destinace, které v roce 2022 budou hrát prim

Zveřejněno: 14. 1. 2022

Plusové body sbírají u dobrodruhů i u těch, kteří od své dovolené očekávají hlavně dokonalý odpočinek. Která místa tato kritéria plní a přinesou vám do života ztracenou radost?

1. Dominikánská republika

Tyrkysové moře, procházky po pláži, exotická kuchyně Dominikány… Celé dny můžete užívat karibského slunce nebo se vydat poznávat skutečný ostrovní život. Stačí vycestovat na venkov do manufaktury, kde se ručně vyrábí doutníky. Navštívit můžete i hlavní město provincie Higuey s jeho novodobou bazilikou a rušným trhem bez jediného turisty, kde si budete moci opatřit zásoby vyhlášeného rumu. No a zvládnete-li, je tu ještě nabídka návštěvy plantáží kakaa.

2. Srí Lanka 

S 26 národními parky a dvěma mořskými parky je Srí Lanka definitivně destinací pro milovníky přírody. Jedním z nejlepších míst na světě, kde lze pozorovat slony, je národní park Udawalawe, kde jich dnes žije dobrá pětistovka. Národní park Yala se zase pyšní nejvyšším počtem leopardů na světě. Přičtete-li k fauně i zdejší flóru a nádherný výhled do okolních kopců ze „Lví skály”, pak si vás Srí Lanka získá nadobro.

3. Mexiko

Moderní resort plný hotelů, luxusních obchodů a nočních podniků se rozprostírá podél bílé písečné pláže a je omýván vodami Karibiku. Byl by ovšem hřích proležet dovolenou tady na pláži. Vydat se můžete do nejznámějšího mayského města na Yucatánu – Chichen Itzá. Rozlehlý areál s Kukulkánovou pyramidou ve vás zanechá hluboký dojem, stejně jako mexická kuchyně, která je jako jediná zapsána na seznamu kulturního dědictví UNESCO.

4. Kuba

Zažijte Kubu jako místní. Zatančete si salsu, dejte si doutník na pláži, prozkoumejte podmořský svět…

ck 61

zdroj: radynacestu.cz


Speciálním zážitkem je také návštěva Topes de Collantes, což je přísně chráněná oblast, která se nachází v samotném srdci nejkrásnějšího kubánského pohoří Sierra del Escambray.

Související…

Tři relax destinace pro rok 2022
Martin Šimek, Radynacestu.cz

foto: Shutterstock, radynacestu.cz, zdroj: Radynacestu.cz

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...