fbpx

První krůčky na Tinderu. 9 tipů, jak zaujmout (a jeden bonus navíc) 1 fotografie
zdroj: Shutterstock

Chcete být v oslovování originální, ale nic vás nenapadá? Inspirujte se tipy od samotných tvůrců seznamovací aplikace. V online světě platí dvojnásob, že na zaujmutí protějšku máte jen několik prvních chvil, pak se okénko zavírá. Zkusit to můžete přes zábavu a hravost

Zveřejněno: 31. 10. 2023

V dnešní době, kdy lidé na Tinderu swipují mezi jednotlivými profily stejně jako mezi reels na Instagramu, je první věta, kterou napíšete vašemu „matchi,“ opravdu klíčová. Pokud pošlete prosté „Ahoj“, je to, jako byste poslali smajlíka. Neurazí to ani nenadchne, ale riskujete, že si o vás protějšek bude myslet, že jste líní, protože jste si nedali práci s tím vymyslet něco originálnějšího, a konverzace zamrzne na samém začátku.

Pokud se teď cítíte nesví, protože patříte do skupiny těch méně kreativních, kteří obvykle sází na jistotu, pokud jde o oslovování protějšků, snad vás uklidní, že nejste sami. Toho, že má spousta lidí problém se zahájením konverzace, si jsou vědomi i tvůrci seznamovací aplikace, kteří se z toho důvodu rozhodli vytvořit kurz Škola swipování (School of Swipe), do kterého zařadili i sérii takzvaných icebreakerů, kterými můžete rozproudit konverzaci.

Podle Kirsty Dunnové, ředitelky komunikace Tinderu, má spousta uživatelů obavu z toho, že působí málo rozhodně. S ohledem na to mají doporučené „otevíráky“ Školy swipování hravě a organicky vést k domluvení rande nebo k angažovanější debatě.

Sera Bozzaová, seznamovací koučka, vybrala devět doporučovaných icebreakerů a seřadila je od těch povrchnějších po ty hlubší.

1. Oblíbená svačina?

Sladká, nebo slaná? Zdravá, nebo požitkářská? Oblíbená svačina toho prozradí hodně. Možná se dostanete i do minulosti a dozvíte se něco o životě nebo vzpomínkách toho druhého. Jakmile nakousnete svačiny, je pak snadné přejít k dalším diskuzím o vaření, oblíbených restauracích a dalších věcech, které mohou vést i k pozvání na rande.

2. Ranní ptáče, nebo noční sova?

Vaří si kávu za úsvitu, nebo sleduje seriály do tří do rána? To vám dá rychlou představu i o denním rytmu a rutině. Je zábavné sblížit se díky společným zvykům nebo se zasmát odlišnostem. Při navrhování prvního rande mějte na paměti preference protějšku!

3. Která píseň vystihuje tvůj život?

Smutná, nebo veselá? Je od umělce, kterého znáš dlouho? Můžete však diskuzi rozšířit o další témata, týkající se hudby. Na jakých koncertech jste byli, od koho bylo první CD, co jste si koupili? Je to skvělý způsob, jak naplánovat první rande…co třeba nějaký koncert?

4. Jaká je nejbláznivější věc na tvém bucket listu?

Za položkami na bucket listu se často skrývá nějaký osobní příběh, a to z nich dělá skvělý způsob ke sblížení a seznámení. A mimochodem je to také ideální cesta ke zjištění míry touhy po adrenalinu a vzrušení. Navíc mezi položkami na seznamu můžete najít nápady na rande.

5. Kterými třemi slovy by tě popsali tvoji nejbližší?

Takto položená otázka dává protějšku možnost nechat vás nahlédnout do jeho nitra, aniž byste se utopili v detailech. Je to hluboká otázka, ale zároveň nic, co by mohlo vyděsit.

Nenechte se případným mlčením odradit od dalších pokusů u někoho jiného. Přemýšlejte o tom tak, že vyghostování nebo strohá odpověď vypovídá o jejich přístupu ke komunikaci a vztahům. 

Díky třem slovům se můžete dozvědět opravdu hodně! Tato otázka se dá navíc snadno opětovat a vy pak budete moct hledat paralely a kontrasty.

6. Kterému trendu fakt nerozumíš?

Kdo by byl řekl, že diskuze o tom, že se vám něco fakt nelíbí, může být tak zábavná? Překvapivě malé neshody, nebo naopak stejné pocity nelibosti mohou být katalyzátorem skvělých rozhovorů. Důležitá část tohoto rozhovoru je otázka „proč se ti to nelíbí?“ a následný dialog. Je to jednoduchý způsob, jak prolomit ledy a začít hlouběji zkoumat preference, zkušenosti a hodnoty toho druhého.

7. Jakou nejhorší lež jsi použil/a, aby ses vymluvil/a z rande?

Zranitelnost polidšťuje a přiznání takové malé lumpárny cizímu člověku je způsobem, jak zranitelnost demonstrovat. Navíc je to něco, co jsme přece všichni někdy zažili. Pobavíte se, ale zároveň zjistíte hranice toho, kam je ten druhý schopný zajít, aby se vyhnul nepříjemnostem. Bylo by fér, abyste se i vy podělili o vaše vzpomínky na nepovedená rande. Můžete to pak obrátit a dostat se k tomu, jak by mělo vypadat rande dokonalé.

8. Jaký největší trapas se ti stal?

Klasická cringe otázka. I když vzpomínka může být trapná, její připomenutí druhého dost pravděpodobně pobaví. Probírat tyto méně hvězdné okamžiky vyžaduje již určitou míru odvahy, ale zároveň je zde velký potenciál k vytvoření hlubšího vztahu. Pamatujte si, že je důležité reagovat s empatií a mít v rukávu srovnatelně trapnou historku.

9. Do čeho, v čem víš, že nemůžeš selhat, by ses v životě chtěl/a pustit?

Jako dospělí si často zapomínáme hrát. Tato otázka nechává velký prostor pro kreativitu a snům se meze nekladou. Díky této otázce odhalíte přání a touhy protějšku. A i když se pohybujete v rovinách fantazie, pravděpodobně díky odpovědi zjistíte, o co ten druhý usiluje nebo co si přeje zrealizovat.

Nenechte se odradit

Tyto podněty ke konverzaci jsou navrženy tak, aby do vašich rozhovorů vnesly zábavu a hravost a vy se tak díky nim stali zapamatovatelnějšími. Ale ani díky těmto otázkám nemusíte mít vyhráno. Váš protějšek může mít zrovna špatný den a jeho reakce mohou být úplně jiné, než očekáváte. Tyto faktory bohužel ovlivnit nemůžete. 

Mějte proto na paměti, že svůj díl práce jste odvedli tím, že jste konverzaci zahájili s nadšením a zájmem, a pokud se nedočkáte reakce, není to o vás, ale o nich. Nenechte se případným mlčením odradit od dalších pokusů u někoho jiného. Přemýšlejte o tom tak, že vyghostování nebo strohá odpověď vypovídá o jejich přístupu ke komunikaci a vztahům. Někdy vás proto jejich ignorování uchrání od budoucího zklamání.

Související…

Hlavně se nespálit. Nový trend v seznamování je celý o opatrnosti
Tereza Hermochová

foto: Shutterstock , zdroj: Body and Soul

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...