Táňa Pikartová
redaktorka
Jsem:
v pohodě
Miluju:
život, přírodu, cestování, príma lidi
Nemám ráda:
faleš a lež
V životě se řídím:
žijeme jen jednou, tak žijme naplno
Flow je pro mě:
milý "společník"
Články autora Táňa Pikartová
To nejlepší z Madeiry. Levády a proutěné saně, na lenošení zapomeňte
Zavlažovací kanály, tedy levády, patří k Madeiře stejně neoddělitelně, jako když říkáme, že Madeira je ostrovem věčného jara. Podél levád se na...
Sopa, tamales nebo žurek. Co se kde jí na Vánoce?
Vánoční kuchyně by měla být chutná a originální. Častými ingrediencemi jsou v Evropě i mimo ni brambory, houby a bylinky. Co se tedy jí v Polsku, ve...
Dejte si šálek nebo dva. Káva před sportem zvýší výkon i pozornost
Pokud chcete být při tréninku či třeba jen v posilovně výkonnější, nemusíte do lékárny ani do sebe lít sladké a drahé "energy drinky". Stačí zajít...
Sous-vide čili ve vakuu
Tuto metodu přípravy jídel klidně můžeme nazvat revolucí v gastronomii. A je skvělé, že se zabydluje i v našich českých kuchyních. Využívat ji je...
Etnosvět: Riskantní sázka na vege restauraci, která vyšla
Otevřít vlastní restauraci byl její sen už na pražské VŠE. Tehdy ale generální manažerka pražské restaurace Etnosvět Daria Ponomareva netušila, že...
Víno, pivo, destiláty: Lze je spojit s vegetariánskou gastronomií?
V zásadě je jedno, jestli jdete do vinárny na tapas, do hospody na tlačenku nebo do vege restaurace na tofu. Důležité je, abyste si odnesli ten...
Vege restaurace? Výhonků a filtrované vody se bát nemusíte
Určitě by to neměl být cíl, ale existují skutečně vegetariánské restaurace, které si opravdu zakládají na „výhoncích a filtrované vodě“. Etnosvět...
Romantická večeře na svátek zamilovaných? Zkuste to bez masa
Poznejte svět chutí, který nemá hranic. To je motto, kterým se řídí pražská restaurace Etnosvět. Hosta chtějí překvapit rafinovaností svých jídel a...
Nedílná součást vegetariánské kuchyně? Květiny k snědku
Kuchaři používají jedlé květy ne jen jako dekoraci, ale třeba i do různých salátů. Nejčastěji se k pokrmům přidávají macešky, fialky nebo cuketové...
Novoroční čočka? Přinese hojnost a ještě vyčistí organismus
Už desítky let se traduje, že na novoročním stole nemůže chybět čočka. Prý proto, aby byl i v novém roce v domě dostatek peněz. Tvar čočky mince...