fbpx

Zveřejněno: 11. 6. 2017

výživový odborník s erudicí v klinické biochemii a s praxí ve sportovní fyziologii

petr.fort

Věnuje se biochemii vrcholového sportu, obecné výživě a biochemii výživy. Je autorem odborných redukčních programů a výživových stylů. Sepsal Komplexní nutriční typologii (zkráceně KNT) a biochemické mapování stavu organismu, používané sítí poraden Svět zdraví. Je absolventem řady specializovaných seminářů a nezávislým expertem ve výživě.

Absolvent Přírodovědecké fakulty UK v Praze je autorem vědeckých prací v oblasti fyziologie, biochemie a výživy vrcholového sportu. Je také poradcem reprezentačních týmů a profesionálních sportovců a lektorem postgraduálního vzdělávání poradců pro výživu a trenérů fitness. Poradce pro dětskou sportovní výživu.

Díky Petru Fořtovi vznikla řada produktů sportovní výživy a doplňků stravy. Je autorem 23 knižních publikací o výživě. Nejnověji "Nevíte, co jíte" (Albatros – BizBooks) a "K čemu jsou diety" (Euromedia-Ikar).

Aktuálně se zabývá analýzou stavu klientů poraden Svět zdraví. Petr Fořt je členem vědecko-lékařské rady firmy Sunkins – Svět zdraví. Spolupracuje s odbornými lékaři v oblasti preventivní medicíny a při řešení obezity. 

A co má na své práci rád? "Spojení vědy s praxí, možnost pomáhat těm, kteří o to stojí, neustálé studium nových trendů ve výživě a jejich kritickou analýzu, praktický výzkum a šíření osvěty ve zdravé výživě." Především však zdůrazňuje "holistický přístup k výživě a zdraví s důrazem na psychologii výživy".

Aktuální aktivity směřují ke kritické analýze možnosti neinvazivní diagnostiky (event. terapie) s použitím špičkových přístrojů (např. EriMedical), ke studiu a praktickému testování efektu specifických technologií úpravy vody (ionizéry viz www.zivavoda.cz) a nejnověji k využití tzv. generátorů vodíku, jejichž efektivita je vědecky prokázána a proto se jimi zabývá obor, zvaný „vodíková medicína“, detaily pro zájemce: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...