Petr Fořt

Petr Fořt: Fejeton o sportu, králičím sádle a médiích

Nějak ve mně zůstaly stopy mého původního povolání. Celých 20 let jsem byl fyziologem, biochemikem a výživářem ve vrcholovém sportu. Měl jsem tu čest pracovat s celou řadou sportovních reprezentací – včetně biatlonové. Škoda, v době mého působení nebyla česká biatlonová reprezentace na výsluní,...

Petr Fořt: Jsou doplňky stravy prospěšné, nebo ne?

Věda objevuje neskutečné věci nejenom v oblasti technologie, ale také v potravinářství. Technologie sice na jedné straně slouží pokroku, naneštěstí je obtížné rozlišit, co je pokrok a co nadbytečná, život komplikující "vychytávka". Technologie (a chemie) v potravinářském průmyslu znamená jak...

RNDr. Petr Fořt, CSc.

výživový odborník s erudicí v klinické biochemii a s praxí ve sportovní fyziologii Věnuje se biochemii vrcholového sportu, obecné výživě a biochemii výživy. Je autorem odborných redukčních programů a výživových stylů. Sepsal Komplexní nutriční typologii (zkráceně KNT) a biochemické mapování stavu...

Život bez nadýmání: Vyhněte se stresu a nevhodným kombinacím

Minule jsme si říkali něco o intoleranci potravin, která přispívá k nadýmání . Jak se tedy nepříjemným bolestem, které mohou přivodit nemoc, vyhnout? Zásadní je omezit konzumaci kvasitelných sacharidů a pokusit se o úpravu střevního biomu.

Pokračováním v prohlížení těchto stránek souhlasíte s Podmínkami užití a Pravidly využití Cookies.