fbpx

Zveřejněno: 4. 12. 2017

Human design je systém, který umí přesně popsat naše vnitřní nastavení, dary a talenty. Ukazuje ideální způsob fungování, který nás vede cestou nejmenšího odporu k plnému projevu našich talentů a naplněnému životu. Vstupní údaje jsou místo a čas narození, tedy stejné jako v astrologii. Tyto informace však Human design uchopí a zpracuje úplně jinak.

Hlavní ideou Human designu je, že každý má svůj „hlas pravdy“ neboli způsob rozhodování, který se neopírá o vnější rady ani přejaté vzorce chování. Je to způsob rozhodování, kdy nerozhodujeme my, ale inteligence našeho těla.

Rozhodnutí tak vychází z hlubšího místa v nás, ke kterému nemáme vědomý přístup. Tento hlas pravdy nám je důvěrně známý a jeho popis není žádné překvapení. Díky této informaci však můžete prohlubovat svoji citlivost a schopnost lépe hlasu pravdy naslouchat.

img 2931

Jakub Střítezský vám pomocí Human designu ukáže váš potenciál a jak se správně rozhodovat.

Každodenní rozhodování: ano či ne? 

Naše rozhodnutí zcela určují kvalitu našeho života. Denně jich děláme stovky a tisíce – menších i těch zásadních. Každé „ano“ zároveň znamená „ne“ pro celou řadu jiných věcí. Rozhodnutí učiněná na základě našeho hlasu pravdy reflektují naše jedinečné talenty.

Mapa designu je siluetou člověka s devíti „centry“, které jsou mezi sebou propojené dráhami. Každé centrum má v sobě několik čísel, takzvaných bran, které představují konkrétní dary a talenty. Tyto brány jsou vlastně hexagramy z knihy I-ťing. V mapě je ihned patrné, že některé brány (a dráhy) jsou vybarvené a jiné bílé.

mandala

Mandala je vizuální reprezentací Human designu.

Vybarvená místa v mapě představují konkrétní talenty, které daný člověk má. Naopak bílé části představují místa a oblasti, ve kterých se neprojevujeme stálým, nám daným způsobem. Zde do nás vstupují vnější vlivy, především od lidí kolem nás, a náš vztah k těmto oblastem a tématům je ovlivněný okolím.

Jak se vyznat v mapě

Každé centrum souvisí s nějakou životní oblastí či tématy. Souvisí též s určitými orgány či biologickými funkcemi v těle. Když je centrum v mapě vybarvené, znamená to, že se v dané oblasti projevujeme stálým způsobem, že je zde v nás něco stabilního, o co se můžeme opřít. V naprosté většině map je právě jedno z vybarvených center místem, kde sídlí a odkud se ozývá náš hlas pravdy.

Otevřená centra jsou jako okna, kterými se díváme do vnějšího světa a kde jdeme v životě do školy. Zde můžeme získat svoji životní moudrost. Otevřenost je zároveň i místem, kde snadno přebíráme vzorce chování od okolí – především v dětství od rodičů. Tyto vzorce chování (tzv. podmíněnosti) nám kdysi pomohly v obtížné situaci, ale již dávno nám spíše škodí, než pomáhají.

centra 2

V našem těle se nachází celkem 9 energetických center: Hlava, Adžna, Krk, G, Ego, Slezina, Sakrál, Solar Plexus a Kořen.

Podmíněnosti v naší mapě se dají snadno popsat a opět nejsou žádným překvapením. Mnoho našich životních problémů vzniká právě proto, že nerespektujeme své přirozené nastavení a rozhodujeme se pod tlakem vnějších vlivů.

Řešení jako škrábání strupu

Vědecké studie ukázaly, že kdykoliv se rozhodujeme tzv. logicky (v mysli), naše rozhodnutí jsou učiněná o několik desetin sekundy až několik sekund dříve, než si je uvědomíme, v našem podvědomí. Tam za nás rozhodují právě ony přejaté vzorce chování. Snaha řešit naše problémy intelektuálně je často jen zhoršuje, jako kdybychom si pořád škrábali strup.

Místo toho můžeme upřít pozornost na své vnitřní zdroje a řídit se hlasem pravdy. Když se opřeme o své vnitřní zdroje, můžeme mít zdravý vztah k tématům a oblastem, kde jsme v mapě otevření.

Human design je užitečný nástroj pro ty, kdo chtějí být ve své síle a plně projevit svůj potenciál. Na jednu stranu podporuje a urychluje proces, ve kterém se těchto podmíněností zbavujeme. Ukazuje alternativní řešení našich problémů. Na druhou stranu nás vrozená inteligence neomylně vede cestou plného uplatnění a projevu našich darů a talentů. Neznamená to, že máme lepší život. Jsme však vědomě přítomní tomu, co se děje, a život si o to více užíváme.

Chcete-li získat svůj design zdarma a k tomu několik základních informací a tipů pro váš každodenní život, stačí, když vyplníte své rodné údaje do vaší mapy na stránkách Human designu. Po odeslání formuláře přijde vaše mapa během několika minut mailem.

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...