fbpx

Zveřejněno: 8. 9. 2017

Čtyři dny, více než 140 řečníků, 40 workshopů, na 50 grafických prezentací zaměřených na témata od transpersonální psychologie, vnitřní ekologie, psychedelika, šamanismus, až po mystiku, spiritualitu, umění a mnohé další. Mezinárodní transpersonální konference 2017, která se uskuteční od 28. září do 1. října v Top Hotelu Praha, provede radikální revizi reality a paradigmatu, ve kterém žijeme. Buďte u toho.

Kdo na konferenci vystoupí a o čem se bude mluvit? O ničem menším než o naší existenci. Podle zakladatele systémové filosofie a teorie obecné evoluce Ervina Lászla „je jediným způsobem, jak lidstvo může přežít, změna způsobu, jakým přemýšlíme o sobě i o okolním světě“. Cílem workshopů je tedy především poskytnout prostor ke změně způsobu myšlení.

Kromě Ervina Lászla na konferenci vystoupí například spoluzakladatel transpersonální psychologie, techniky holotropního dýchání, americký výzkumník psychedelických látek s českými kořeny Stan Grof, dále Raymond Moody, autor bestselleru Život po životě, díla, které zásadně změnilo pohled společnosti na paradigma smrti a umírání.

psychedelic society

Legalizace i umění

Mezi další vystupující na konferenci patří Amit Goswami, kvantový fyzik a aktivista, který na základě zákonů kvantové fyziky dokázal, že „nejsme jen materiální bytosti“, zajít můžete i na přednášku průkopníka v oblasti psychedelického výzkumu Charlese Groba, za budoucí legalizaci MDMA, tedy extáze, bojuje Rick Doblinzakladatel a ředitel Multidisciplinární asociace psychedelických studií. Dalším vystupujícím bude Alex Grey, světově proslulý umělec, který se  rovněž inspiroval použitím různých psychedelik.

Zaměříme se ale i na duchovno a magii. Benediktinský bratr David Steind-Rast učí o vděčnosti a jak být šťastný, Dean Radin je zase považován za jednoho z nejbláznivějších vědců, jeho výzkum se zabývá mimo jiné zákonitostmi magie, synchronicitou a zákoutími lidského vědomí.

Výročí transpersonální psychologie

Záměrem ITC Prague 2017 s podtitulem „V pozadí materialismu – směrem k celistvosti“ je pokračování v tradici celosvětových transpersonálních setkání. Konference je spojená s oslavou 50. výročí existence transpersonální psychologie. Pod záštitou a za přítomnosti Stanislava Grofa by tak měl být zhodnocen pokrok, který jsme učinili v oblasti psychologie, spirituality, psychedelie a vědomí.

Dostatečný prostor bude věnován i otázkám, jak může lidstvo využít vědeckých dat a hodnotných zjištění z těchto oblastí, abychom zlepšili a udrželi kvalitu života na Zemi. Více informací o akci, která začíná 28. září, najdete na webu a na Facebooku.

foto: ITC Prague, zdroj: ITC Prague

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...