fbpx

Zveřejněno: 25. 5. 2017

Málokterá žena má takové řasy, které by měly náležitý objem i délku. Nejrůznější řasenky, umělé prodlužování či nalepování náhražek řeší tento problém jen na chvíli. Vyzkoušejte boostery na řasy, které je zahustí, prodlouží, aplikace je jednoduchá, příjemná a zvládnete ji v pohodě doma. Poradíme vám, podle čeho vybírat.

Boostery, neboli aktivní séra na řasy, jsou současným kosmetickým fenoménem, v Česku však ještě ne dostatečně objeveným. Jak vlastně fungují? „Každá řasa prochází růstovým cyklem a má životnost zhruba tři až pět měsíců. Pak vypadne a místo ní začne růst nová. Do délky původní doroste za zhruba dva měsíce. Boostery na řasy díky obsaženým látkám dokážou efektivně ovlivnit růstový cyklus řas a především efektivně stimulovat tvorbu zdravých kořínků. Zjednodušeně řečeno, než jedna řasa vypadne, už rostou další, a tím se docílí potřebné hustoty, která nám většinou chybí. Při pravidelném používání sér řasy zároveň rostou i do větší délky,“ vysvětluje kosmetička Lucie Karlíková.

rasy shutterstock 330064112

Krásné řasy získáte i přírodní cestou. Dejte sbohem chemii.

Dostaňte se řasám na kořínek

Kvalitní séra obsahují i pečující a zvlhčující složky, jako jsou vitamíny, peptidy a další důležité „živiny“ pro řasy. „Rozhodně vybírejte takové kosmetické přípravky, které aktivují růst řas na přírodní bázi (některá prodávaná séra totiž mohou obsahovat syntetický prostaglandin, který může mít různé nežádoucí účinky). Skvělý efekt má například unikátní účinný přírodní extrakt získaný z karibského korálu Plexaura Homomalla (Trsovník lékařský). Tato bioaktivní látka pak zcela přirozeně aktivuje růst očních řas a znatelně prodlužuje růstovou fázi. Zlepšuje také jejich strukturu a pružnost a především: zabraňuje lámání a předčasnému vypadávání,“ vyjmenovává přednosti boosteru Lucie Karlíková.

Mezi další složky, na které je vhodné se při výběru séra zaměřit, patří například biotin – látka, jež je nazývána vitamínem krásy a je důležitá pro zdravý růst vlasů, řas apod. Velmi dobré výsledky má i D-panthenol. Ten je důležitou součástí samotného vlasu a zároveň významným prvkem pečujícím o jeho výživu a zdraví. „Působí vlastně jako takový ochranný štít, který vyhlazuje jemnou vlasovou kutikulu a dodává brvám krásný lesk,“ dodává odbornice.

Pokud nevěříte produktům z drogerií, i když spousta z nich je dnes již opravdu přírodních, dobrou službu odvedou i oleje. Můžete vyzkoušet ten ricinový nebo arganový, díky kterým řasy zhoustnou a budou delší i zdravější. Abyste měla záruku, že olej nebude obsahovat žádná aditiva, která by vám mohla poškodit oko, vždy ho raději kupujte v lékárně. Aplikovat ho můžete třeba kartáčkem na řasy. Také zkuste sáhnout po betakarotenu, vitaminu E či B-komplexu. Tyto látky jsou dobré jak na vlasy, tak na pleť. 

rasy beautylash booster application2 0582 300rgb websize

Boostery se používají podobně, jako kdybyste si chtěla nanést linky.

Snadná aplikace 

Booster nanášejte každý večer na pečlivě odlíčené řasy až k hranici očního víčka, aby mohl působit co nejblíže kořínkům, v podstatě stejně jako používáte oční linky, stačí jen jeden tah štětečkem. A je nutno vytrvat – účinnost boosterů je založena na pravidelném používání po dobu několika týdnů, jinak přestanou být efektivní. Jakmile je přestanete používat, efekt se zastaví a vaše řasy se zhruba za šest týdnů vrátí zase do původního stavu.

 

Čtěte také:

5 skvělých tipů na domácí peeling. Vaše ruce rázem omládnou!

Jak často si ve skutečnosti potřebujete mýt vlasy?

Pět tipů na super rychlé drdoly

foto: Shutterstock, Beauty Lash, zdroj: Beauty Lash

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...