fbpx

Zveřejněno: 6. 5. 2017

Myslíte si, že jste na odhalené fotky stará/silná/s celulitidou? Pletete se. Budoárové focení je přesně tím pravým posilovačem sebevědomí, který potřebujete, ale i důkazem, že každá žena může být krásná. Nevěříte? Přesvědčíme vás.

Nemusíte se bát, že byste se v ateliéru musela svlékat. O nahotu v tomto případě opravdu nejde. Spíš o to, jak uvolněná dokážete být, když odstraníte všechny vrstvy, které vás svazují. Kouzlo budoárové fotografie spočívá v tom, že na snímcích je přesně vidět jen to, co jste ochotná ukázat, o to větší napětí a náboj si ale ponechávají. Nechte fotografa pohrát si se světlem a stínem, ve kterém se bude odkrývat vaše skutečné já. Kromě toho, že budete mít dokonalou památku, možná se díky umění fotografa o sobě dozvíte víc, než jste si myslela. Troufněte si být sexy. Stačí jednou, a jakmile si ten pocit užijete v atelieru, už nebudete chtít být jiná ani v reálném životě.

budoarova fotka shutterstock 374912497

Nemusíte se bát, že byste se v ateliéru musela svlékat. O nahotu v tomto případě opravdu nejde.

Proč budoárové fotografie milují muži?

Protože takové snímky zachycují jejich partnerku přesně takovou, jakou byla před lety. Sexy, smyslnou a bez starostí s tím, kdo uvaří večeři a vyplní složenky. Tedy múzu, se kterou chtěli kráčet životem. Bez ohledu na změněné křivky, není čas od času dobré si to připomenout? Pro vás by to mělo být dostatečným motivem, proč si nechat svůdné snímky udělat a do atelieru se objednat. 

Osobní zkušenost

Nejlepším důkazem toho, že budoárové focení opravdu funguje, jsou vzpomínky žen, které jej absolvovaly. Tady jsou pocity jedné z nich. Autentické, bez příkras. Kateřina, 41 let, vysvětluje: „Vždycky jsem chtěla mít krásné a sexy fotky. Proto jsem dala na radu kamarádky a objednala se do vyhlášeného ateliéru. Faktem je, že jsem poměrně plachá, takže čím víc se blížil termín mého focení, tím jsem měla větší strach a chtěla to celé zrušit. Před kým bych se jako měla odhalovat? A nebude to trapné? Dneska se svým obavám jen směju, ono to bylo celé jinak. Budoárové fotky nejsou žádné sprosté fotky, ale já sama je považuju za esenci ženskosti v té nejryzejší podobě. Jak celý můj den v ateliéru probíhal?

fotoprome.cz 10329 5509

Důležité je pečlivě si vybrat fotografa a profesionální studio.

Foťte se ráno

Asistentka mi vysvětlila, že je lepší s focením začínat ráno, v době, kdy je pleť čerstvá, takže nástup do atelieru jsem měla na devátou hodinu. Mohla jsem si dát panáka na kuráž, což jsem ale odmítla, protože jsem chtěla mít zážitky z celého dne ničím nezastřené. Předvedla jsem vizážistce i fotografce modely. Tedy spodní prádlo, které jsem si pro tuto příležitost koupila, společně jsme daly dohromady look, který bude s prádlem ladit. A šlo se na líčení. Tady jsem nechala vizážistce volnou ruku a nestačila se divit. Během hodiny jsem byla tak krásná, až se mi tajil dech. A pochopila jsem, že moje snahy o sexy makeup, ve srovnání s tímto, už vždy vyjdou naprázdno. Moc se mi líbilo také to, že jsem se nemusela odhalovat celá, ale záleželo na tom, na kolik si troufnu. Nakonec jsem se odvážila ukázat ramínko, kolínko, atd... A s ohledem na to, že jsem byla v ateliéru jen s fotografkou a ostatními dámami z týmu, nestyděla jsem se vůbec. Před mužem fotografem bych asi tolik odvážná nebyla.

Užívala jsem si to

Celé focení jsem si užila, cítila se nesmírně žensky a pochopila, že není jednoduché na fotkách vypadat skvěle. Sice jsou úplně přirozené, ale vím, že mne bolel krk, který jsem podle požadavku natahovala, kloub lokte jsem měla pod sebou ležérně schovaný... žádná legrace. Vlastně si myslím, že modelky mají dost tvrdou práci. Ale výsledek je dokonalý. Fotky vypadají, jako by vznikly jen tak mimochodem, považuju je za umělecké ztvárnění sebe sama a jsem moc spokojená. Moje děti i já sama budeme mít v budoucnu památku na to, že jsem byla opravdu krásná.“

budoarova fotka shutterstock 162545975

Troufněte si být sexy.

Na co byste se měla před vstupem do ateliéru připravit

Důležité je pečlivě si vybrat fotografa. Nedejte na různé slevové akce a podobně a raději si pečlivě prohlédněte práci a reference ateliéru. Fotografie přeci jen budou velice osobní a soukromé a je důležité nejen to, aby byly perfektní, ale abyste rovněž měla jistotu, že se s nimi nebudou bez vašeho vědomí dít žádné nepatřičnosti.

Dále počítejte s tím, že čas na přípravu i realizaci je poměrně náročný. Skoro jako byste seděla malíři modelem. Proto si vyhraďte dostatek času, ideálně celý den, abyste nebyla nervózní, že máte být už dávno někde jinde. Na snímcích by to bylo vidět.

Upřednostněte spíš dopolední focení, vaše pleť je ještě svěží, vy odpočatá – ve výsledku je to znát. S makeupem si starosti nedělejte, profesionální foto studio vám jej zajistí na místě. Na této fotografii hrají hlavní roli podvazky, krajky i jehlové podpatky. Je dobré být na focení dobře vybavená, aby to stálo opravdu za to.

Nebojte se prostudovat, jak budoárové fotografie vypadají, v jakých pózách na nich ženy jsou. Nestyďte se ani doma trénovat. Budete se cítit lépe a máloco vás překvapí. I když původně počítáte s tím, že vaše fotky budou sloužit jako dárek pro někoho, největší radost jimi uděláte nakonec sama sobě. Věřte tomu!

Čtěte také: 

Pět tipů na super rychlé drdoly

Hledáte elixír krásy? Stačí otevřít lednici!

Čtyřtýdenní anticelulitidní cvičební program: týden 1

 

foto: Shutterstock, www.fotoprome.cz, zdroj: www.fotoprome.cz

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...