fbpx
Zveřejněno: 20. 11. 2017

Etnosvět není jen vegetariánská restaurace, ale také koncept, který dbá na ekologii a udržitelnost. Nejen o tom, jak jsou prvky „zero waste“ implementovány v kuchyni a jak funguje multikulturní tým, jsme si povídali s šéfkuchařem Ondřejem Panošem.

Přestože Ondřej maso miluje, vegetariánská kuchyně je pro něj prý příjemnou změnou a obrovskou zkušeností. Tu navíc obohacuje i fakt, že kuchaři v jeho týmu jsou z různých zemí. „Je příjemné setkávat se s lidmi z jiných koutů světa, protože každý má odlišnou kulturu, způsob vyjadřování a samozřejmě i kuchyni,“ říká Ondřej, který mimo jiné působil i ve Skotsku.

V čem tkví tajemství chuti Pekingské kachny, která připomíná maso, přestože masem není? A na jaké pochoutky se můžete těšit z podzimní nabídky jídel? To se dozvíte z videa.

 

foto: Etnosvět, zdroj: Etnosvět

Tipy redakce

Je to nová planeta naší galaxie? Možná jde jen o černou díru

Je to nová planeta naší galaxie? Možná jde jen o černou díru

Aby nějaký astronom objevil novou planetu v naší sluneční soustavě, to je věc...

Jak hvězdě Her o trůny sociální média pomohla k depresi

Jak hvězdě Her o trůny sociální média pomohla k depresi

Začalo to poměrně nevinně. Příjemné povídání dvou příjemných lidí. Situace se...

Palivo budoucnosti? Mohlo by nám ho vyrobit slunce, a to na bázi fotosyntézy

Palivo budoucnosti? Mohlo by nám ho vyrobit slunce, a to na bázi fotosyntézy

Alternativní zdroje energie jsou oblíbeným zaklínadlem současnosti. Problém je...

Pokračováním v prohlížení těchto stránek souhlasíte s Podmínkami užití a Pravidly využití Cookies.