fbpx
Zveřejněno: 20. 11. 2017

Etnosvět není jen vegetariánská restaurace, ale také koncept, který dbá na ekologii a udržitelnost. Nejen o tom, jak jsou prvky „zero waste“ implementovány v kuchyni a jak funguje multikulturní tým, jsme si povídali s šéfkuchařem Ondřejem Panošem.

Přestože Ondřej maso miluje, vegetariánská kuchyně je pro něj prý příjemnou změnou a obrovskou zkušeností. Tu navíc obohacuje i fakt, že kuchaři v jeho týmu jsou z různých zemí. „Je příjemné setkávat se s lidmi z jiných koutů světa, protože každý má odlišnou kulturu, způsob vyjadřování a samozřejmě i kuchyni,“ říká Ondřej, který mimo jiné působil i ve Skotsku.

V čem tkví tajemství chuti Pekingské kachny, která připomíná maso, přestože masem není? A na jaké pochoutky se můžete těšit z podzimní nabídky jídel? To se dozvíte z videa.

 

foto: Etnosvět, zdroj: Etnosvět

Tipy redakce

USA v záplavě fake news: Třetina mileniálů pochybuje, zda je Země kulatá

USA v záplavě fake news: Třetina mileniálů pochybuje, zda je Země kulatá

Tajná spiknutí okolo celebrit nejsou až tak nová. To první se objevilo na sklonku...

Může palivo budoucnosti vyrobit slunce? Mohlo by. Na bázi fotosyntézy

Může palivo budoucnosti vyrobit slunce? Mohlo by. Na bázi fotosyntézy

Alternativní zdroje energie jsou oblíbeným zaklínadlem současnosti. Problém je...