fbpx

Zveřejněno: 3. 12. 2017

Tak nám konečně začal advent. Mnozí z nás z toho mají dobrou náladu a budou mít do té doby, dokud nevyrazí do prvního krámu na nákupy. Naštěstí tu je Flowee, na němž najdete recept (skoro) na všechno. V pondělí jste se například dověděli, že na špatnou náladu a časté záněty je nejlepší "začít od střev". Je ovšem také pravda, že během adventu a svátků u nich, tedy u těch střev, často mnoho věcí skončí. 

A opět vás v pondělí bavil i seriál lékařky Alice Anny Szabó Můj (k)Rok, tentokrát o hormonální jógové terapii, která může rovněž během adventu pomoci. Terapii si dal místo vězení i podnikatel Roman Janoušek, kterého začala ještě před adventem bolet hlava.

Další příslušník tuzemské elity, tajemník SPD Jaroslav Staník, skončil po týdnu svou skvěle nastartovanou dráhu asistenta poslance. To, že sprostě a rasisticky ve sněmovní jídelně nadával lidem, za tím prý není. Staník má prostě jen asi na víc.

shutterstock 737219494

Prezident doporučil armádě nákup dronů. Bude si s čím hrát.

Armáda vzducholodí a dronů

Také úterý mohlo leckomu pomoci ve zvládání předvolebního shonu. Hodně vás bavil článek o lékaři, který zbavuje pacienty strachu a prodlužuje život lidem s rakovinou. Četli jste si i o vzducholodích, které mají i přes nehody světlou budoucnost. Článek očividně četl i prezident Miloš Zeman, který prohlásil, že armáda potřebuje finance, talentované lidi a hlavně drony. Bylo to těsně před tím, než mu Andrej Babiš přinesl jména ministrů, kteří naskočí do nové vlády.

Ve středu jste měli zájem o konopí, které pomáhá v boji s rakovinou hvězdě filmového muzikálu Pomáda. A někteří nebo spíš některé z nás si mohly přečíst i neradostné informace o vedlejších účincích antikoncepce. Ve Strakově akademii už antikoncepce není potřeba, protože Sobotkova vláda ve středu podala demisi. Další elitní myslitel z hnutí SPD Radek Koten, který má rád konspirační teorie a nemá rád EU a NATO, se stal předsedou bezpečnostního výboru sněmovny.

Terapie třetím okem

Ve čtvrtek jste se spolu s námi seznámili s Helen Stanku, která mluví s květinami, a když se nedíváte, tak vám občas otevře i třetí oko. A seznámili jsme vás i s terapeutem Michalem Brozmanem, který poradil, jak pustit na svobodu "své pravé já".

Jinak svobodní piráti, kteří "své já" pustili do sněmovny, budou hlasovat o odvolání svého místopředsedy Jakuba Michálka. Ten prý nenápadně vyhodil pirátskou stížnost na výsledky voleb, protože se mu zdála přitroublá. Tomio Okamura bez ohledu na kolegu Kotena vymyslel, že by se Česko mělo bránit samo i bez NATO. Naštěstí zatím není před kým. Největší zlo už totiž v Česku je, dokonce až ve sněmovně.

Článek "Kdo jsou skuteční lídři současnosti? V české politice je nenajdete" tak trochu navazuje na výše napsané, takže jeho obsah není ani moc překvapivý. Naštěstí je tu znovu konopí, které v našem případě pomáhá i s „nevyléčitelnými“ nemocemi žaludku a střev.

shutterstock 548114887

Vánoční nákupy začaly i v Moskvě, na ovlivňování českých prezidentských voleb není čas.

Kdo ovlivňuje Rusko?

Babišův kandidát na vnitro Lubomír Metnar chce dohlédnout na to, aby policisté v kauze Čapí hnízdo měli "volné ruce". Doteď jsou totiž připoutáni k topení a už se těší, až je Babišův ministr vnitra odpoutá. Miloš Zeman nemá na rozdíl od jeho protikandidáta Jiřího Drahoše pocit, že by Rusko začalo ovlivňovat české volby. Zeman má totiž pocit, že on ovlivňuje Rusko.

V sobotu jste četli rozhovor s Lucií Tvrdoňovou, která kvůli fyzickému a psychickému vytížení málem přišla o sluch. A protože už byl víkend, bavili jste se nejen v obchodech, ale i článkem o trendu zelených pohřbů. Sobotní pád lávky v pražské Tróji naštěstí všichni přežili. V Krkonoších a Jeseníkách se začalo lyžovat.

Během první adventní neděle vás zase bavil soptící prsten na Bali i nová forma kyberšikany, tedy ona ta kyberšikana vlastně až tak zábavná není. Zábavná ovšem je snaha pražských úřadů, které po sobotní nehodě začaly uzavírat lávky a mosty. Na horách má napadnout až 20 centimetrů sněhu a nikdo nečeká, že by v nížinách měly být bílé Vánoce.

Každopádně přejeme krásný první adventní týden, který si můžete zpestřit akcemi z našeho kalendáře. A nákupy si zpestřete produkty z našeho eshopu. Ještě pořád je z čeho vybírat a nemusíte se u toho ani tlačit.

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...