fbpx

Namísto ochutnávky vín se pořádají ochutnávky konopí

Zveřejněno: 14. 2. 2018

Budoucnost nejedné vinařské oblasti se rýsuje v konturách konopného byznysu a turistického ruchu. Například v kalifornském okrese Mendocino roste na místě bývalé vinice středisko, v němž se bude ve velkém pěstovat a zpracovávat konopí. Buduje ho společnost Flow Kana, která zde v roce 2017 odkoupila za 3,6 milionu dolarů třicetihektarový pozemek. Historie pozemku je přitom pevně spjatá s pěstováním vína. Patři rodině, jež na tomto místě založila jednu z prvních a nejslavnějších vinic v Kalifornii a celé Americe – Fetzer Vineyards.

S vinicemi jsou spojené určité zážitky: lidé je navštěvují v rámci poznávacích výletů a exkurzí, pořádají se tam ochutnávky, přičemž společnost Flow Kana hodlá v podobném duchu pokračovat. Pouze s tím rozdílem, že její návštěvníci budou cestovat po „vinicích“ a pozorovat drobné zemědělce při práci nikoli s hrozny vína, ale s lepkavými a voňavými květy konopných rostlin.

Konopná ochutnávka

Exkurze pak budou zahrnovat kromě samotného ochutnávání různých zde pěstovaných odrůd konopí i lekce zastřihávání, zpracovávání a balení. Návštěvníci se mohou těšit na semináře o historii konopí a také speciální gurmetské večery spojené s jeho degustací v lahodných pokrmech i nápojích (třeba dojde i na konopné víno).

Přímo na farmě bude možné přenocovat v rámci stále populárnějšího „bud & breakfast“, což je koncept konopného noclehu se snídaní. Tento název je slovní hříčkou na v anglicky mluvících zemích oblíbenou nabídku ubytování se snídaní zvanou „bed & breakfast“, kdy se ze slova „bed“ (postel) stalo slovo „bud“ (konopný květ neboli palice).

Společnost Flow Kana byla založena v sanfranciské Bay Area roku 2014 a původně fungovala coby donášková služba módního oblečení s konopnými motivy. Její současné pěstitelské produkty pocházejí pouze z venkovních farem, kde se konopí pěstuje organicky. Součástí firmy je i takzvaný Institut Flow Cannabis, který je v Kalifornii první svého druhu. Jeho výjimečnost spočívá například v tom, že pomáhá drobným nezávislým pěstitelům, aby se prosadili na trhu a poměřili tam své síly s velkými hráči. Myslí ale i na nové konzumenty, kterým chce formou školení osvětlit některé mýty týkající se této rostliny.

Továrna na konopí

Flow Kana, přezdívaná „Wonkova továrna na konopí“ podle slavného filmu s Johny Deppem, však přichází s jedním zásadním upozorněním: s prodejem konopí přímo na svém ve „vinicích“ nepočítá. Dychtiví konzumenti se tak budou muset spokojit s „ochutnávkovým salonkem“, kde se mohou občerstvovat všechny osoby starší 21 let.

Čtěte také:

Legalizace přináší nový fenomén: konopné církve
Od konopí k tvrdým drogám? Hloupost! Tyto 4 mýty stále ještě hýbou světem
Jak ovlivňuje konopí spánek? Je po něm hlubší a klidnější
WHO prozkoumá léčivou sílu konopí. Dočkáme se legalizace?

 

foto: Facebook Flow Kana, zdroj: Business Insider

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...