fbpx

Zveřejněno: 2. 5. 2017

Potopme se k večeři! Aby se hosté dostali k restauraci The Pearl, musí si nasadit ploutve a masky. V hloubce pěti metrů se jim servíruje paštika z husích jater i humří salát.

Neobvyklé místo pro milou schůzku? Řešení leží v jednom bazénu v Bruselu v hloubce pěti metrů. Tam jsou páry a další hladovějící usazeni v kulovité kapsli restaurace The Pearl a tam si mohou pochutnávat na znamenitém menu.

Nová éra stolování?

„Zahajujeme novou éru restaurací“, říká John Beernaerts. Provozuje Bazén Nemo33 v belgickém hlavním městě, který je se svou neobvyklou hloubkou až 33 metrů koncipován pro tréninky potápění. Konstrukce neobyčejného místa pro hosty trvala déle než rok. Byla zapotřebí celá řada pokusů, než byly design, mechanika a doprava pokrmů propracovány do detailů.

Úplnou pravdu Beernaerts ale nemá – neboť podvodní restaurace jsou úspěšně provozovány po celém světe. Třeba v podniku Ithaa na maledivském ostrově Rangalifinolhu v hloubce šesti metrů v Indickém oceánu plavou nad hlavami večeřících hostů skutečně ryby. Nemusí se mačkat do kapsle s dvoumetrovým průměrem, která je zakotvena na dně bazénu.

podvodni restaurace

Restaurace The Pearl skýta jedinečný zážitek. Jestli také romantický, to je diskutabilní. Musíte doufat, že vedle nebude probíhat lekce potápění.

Zajímavý dress code

Nicolas Mouchart a jeho žena Florence Lutje Spelberg si před svým společným jídlem navlékli ploutve, masky a tlakové láhve. Pod koulí restaurace si odstrojili zatěžující pásy a vynořili se. Pokrmy jim ve vodotěsných nádobách servírovali potápějící se číšníci. Pak mohl izolovaný pár začít s romantickým jídlem v bikinách a koupacích šortkách – a sem tam pohlédnout do světlé modře bazénu. Není to romantické?

Nicolas Mouchart každopádně 99eurovou událost chválí: „Byla to nádherná zkušenost“, řekl nadšeně. „Poprvé jsme povečeřeli pod vodou a nikdy v životě na to nezapomeneme.“

Čtěte také: 

Čtyři mořské řasy, které je dobré pustit si do života

Budou hlubiny oceánů skrývat obří baterie? 

Španělský architekt proměnil starou cementárnu v dechberoucí domov.

 

foto: The Pearl, zdroj: Youtube, The Pearl

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...