fbpx

Mayský astrolog: V období Opice v sobě probuďte moudrost učitele 1 fotografie
zdroj: Shutterstock

V následujících dvou týdnech se ve vás může probudit zvědavost, jež se dotýká mnohých důležitých aspektů vašeho života. Najděte si dobré učitele, odborníky a průvodce, kteří se určitými tématy zabývají již několik let a dosáhli určité úrovně poznání

Zveřejněno: 23. 2. 2022

Začíná období Opice (1-Chuen-3), v němž je dobré se zaměřit na různá „chytrá“ řešení, která vám pomohou usnadnit váš každodenní život. Rozviňte v sobě schopnost dobrého analytického myšlení i umělecké vlohy. Zároveň se ocitáme na konci zimy, kdy vládne vodní znamení Ryb, jeho vliv v nás může probudit hlubší zájem o duchovní aspekty našeho života. Každý jsme vyšli z různých podmínek, které nás činí vysoce originálními bytostmi, a tak se druhými inspirujte, ale nekopírujte je.

V následujících dvou týdnech se ve vás může probudit zvědavost, jež se dotýká mnohých důležitých aspektů vašeho života. Najděte si dobré učitele, odborníky a průvodce, kteří se určitými tématy zabývají již několik let a dosáhli určité úrovně poznání.

Snažte se propojit centrum hlavy i srdce ve všem, čemu se právě věnujete.

Nezapomeňte však, že jeden učitel může být vhodný pro někoho jiného a jiný pro vás. Hledejte společnou notu s těmi, kteří mluví vaší řečí, abyste se příliš netrápili tím, kdo má či nemá pravdu. Nesnažte se na všechno přijít zcela sami, přestože si stejně nakonec utvoříte svou vlastní cestu. Zkrátíte si tím cestu a ušetříte čas.

Věnujte se tělu i novým výzvám

Co se týká vašeho těla a hmotných záležitostí, zaměřte se na zlepšení vašeho fyzického i duchovního zdraví. Inspirujte se různými systémy cvičení, které berou v potaz i jiné aspekty vašeho „Já“. Navštěvujte různé jógové semináře a experimentujte s čchi-kungem nebo podobnými cvičeními, která kladou důraz na rozvíjení vaší mysli i vnitřních sil. Co se týká hmotných záležitostí, snažte se najít originální řešení praktických výzev, které se před vámi objevily nebo o jejich existenci již dlouho víte. Nechte si dobře poradit od lidí, kteří tyto výzvy již zvládli.

V rovině mysli nastal skvělý čas se naučit nějakému tvůrčímu řemeslu nebo prohloubit vaši mysl nějakým studiem, jež vám usnadní další pracovní cestu. Na jednu stranu prohlubujte své analytické myšlení cíleným studiem a na stranu druhou rozviňte svou hravou stránku, kde budete moci posílit svůj vztah se svým vlastním vnitřním dítětem. Snažte se propojit centrum hlavy i srdce ve všem, čemu se právě věnujete. Ve svém zaměstnání se ptejte odborníků, jejichž způsob práce vám vyhovuje. Probuďte v sobě moudrost, která ve vás dlouho dříme.

Buďte dobrým učitelem

Co se týká vašich vztahů, zamyslete se nad tím, zda by vás nelákalo druhým lidem pomáhat nějakou specifickou činností, které se již dlouho věnujete. Proměňte svou zálibu v něco, co může pomoci i ostatním. Pokud máte děti, snažte se jim předat příjemnou formou to, o čem si myslíte, že je opravdu důležité. Dobrý učitel se nad nikým nepovyšuje, ale vytváří ideální podmínky k tomu, aby v sobě žák probudil své nejlepší kvality. Nebuďte tedy příliš autoritativní, abyste druhým nesebrali možnost se rozvíjet svým specifickým způsobem.

V rovině ducha nastal příznivý čas pro experimentování s různými duchovními praktikami. Zkoušejte různé druhy meditací, relaxací nebo jiných podobných cvičení, jež vám pomohou, abyste se více napojili na váš vlastní zdroj síly. Choďte na různé semináře a potkávejte se s rozdílnými učiteli. Pokud se sami chcete stát učiteli, zjistěte, zda se svému oboru věnujete dostatečně dlouho a zda jste opravdu připraveni druhým předávat to, co chcete. S vyučováním druhých příliš neotálejte, protože nepřipravení se můžete cítit klidně i celý život. Mějte odvahu, protože čas je velmi příznivý.  

Doporučené otázky pro toto období:

  • V čem spočívá má životní moudrost?
  • Mám chuť druhým něco ze sebe předat?
  • Jaké studium mě nejvíce přitahuje?
  • Od koho bych se mohl něco naučit?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Naučte se něco nového.
  • Hledejte dobré učitele.
  • Své dobré nápady ihned realizujte.
  • Věnujte se pravidelně činnostem, které vám přináší radost.

Související…

Mayský astrolog: V období Pazourku buďte efektivní, ale nedělejte všechno sami
Robert Policar

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...