fbpx

V období opice se hlavně učte. A neztrácejte mysl začátečníka, radí astrolog 1 fotografie
zdroj: Shutterstock

Opice patří k západním znamením, která jsou známá svou velkou hloubavostí a moudrostí. Zaměřte se na prohlubování vašich analytických schopností a ponořte se do hlubinného studia něčeho, čemu se již dlouhodobě věnujete nebo jste o tom minimálně uvažovali

Zveřejněno: 8. 6. 2021

Začíná nové třináctidenní období 1-Chuen (Opice), ve kterém se vyplatí ke všemu přistupovat s velkou vynalézavostí. Do 20. června je vhodný čas se ponořit do výzkumu nebo studia něčeho, o čem jste již v minulosti vážně uvažovali. Nechte si poradit od odborníků a učitelů, se kterými již máte z minulosti velmi dobré zkušenosti. Do úplně nových věcí a projektů se zatím raději nepouštějte, protože vliv retrográdního Merkura je stále aktivní, což může způsobovat různé překážky a zbytečné nepříjemnosti.

Opice patří k západním znamením, která jsou známá svou velkou hloubavostí a moudrostí. Zaměřte se na prohlubování vašich analytických schopností a ponořte se do hlubinného studia něčeho, čemu se již dlouhodobě věnujete nebo jste o tom minimálně uvažovali. Může to být cizí jazyk, věda nebo jiné dovednosti, které vám pomohou ulehčit váš každodenní život. Nikdy se nepřestávejte učit, protože ne nadarmo se říká, že opakování je matkou moudrosti. Jakmile s něčím přestanete, tak o to zřejmě i časem přijdete.

Myslete na své finance

Co se týká vašeho těla a hmotných záležitostí, i v těchto ohledech nastal čas se něčemu novému naučit. Nechte si pomoci od odborníků, kteří již na své cestě ušli velký kus cesty. Zkrátíte si tak cestu a ušetříte spoustu času. Kontaktujte především takové lidi, o nichž si jste již ze své vlastní zkušenosti jistí, že vám mají co předat. Vzhledem k prudkým změnám v ekonomice se zkuste zamyslet nad svými financemi a investicemi. Sledujte vyvíjející se trendy a využijte těchto změn ve svůj prospěch. Zatím se však do ničeho nového nepouštějte.

Pokud jste se v mládí chtěli věnovat nějakému řemeslu nebo umění, splňte si svá dětská přání.

V rovině mysli nastal vhodný čas věnovat se vědě a výzkumu. Důvěřujte své intuici, ale tentokrát si své vjemy prověřujte. Zdokonalujte se v jazycích a komunikaci. Je možné, že v tomto ohledu pocítíte určité rezervy. Ve svém zaměstnání se nebojte ptát vstřícných odborníků, protože ti nafoukaní by vám tak akorát zkazili náladu. Pokud jste se v mládí chtěli věnovat nějakému řemeslu nebo umění, splňte si svá dětská přání. Někteří z vás mohou pocítit touhu své znalosti předávat profesionálně a je dobré tuto myšlenku rozvíjet i dál.

Chraňte se před pádem

Co se týká vašich vztahů, možná pocítíte potřebu někomu z vašeho okolí pomoci. Pokud se cítíte v něčem opravdu dobří, mějte odvahu to druhým i ukázat. Více si důvěřujte a vše si zatím zkoušejte nanečisto. Napište dopis nebo se ozvěte nějakému vašemu oblíbenému učiteli z dětství. Poděkujte všem lidem, od kterých jste se v životě něco naučili. Sami se zamyslete nad tím, zda by vás nebavilo lidem předávat vaše poznatky z oboru. Více s lidmi mluvte o smyslu života, který se mohl v posledních letech výrazně prohloubit.

V rovině ducha nastal čas se ponořit do vaší niterné moudrosti. Uvědomte si, v čem jste mistry a kde jste stále žáky. Nikdy neztraťte „mysl začátečníka“, který vás bude chránit před domnělou pýchou, jež opravdu téměř vždy předchází velkému pádu. Inspirujte se lidmi, kteří druhým předávají nejen své poznatky, ale především i svou životní moudrost. Snažte se uvést svůj život do rovnováhy, abyste mohli být pro okolí příkladem. Pokud jste se v minulosti zabývali nějakou vámi oblíbenou duchovní praxí, nastal čas se jí opět naplno věnovat.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Umím své dobré nápady i uskutečňovat?
  • V čem spočívá má nejhlubší životní moudrost?
  • Kdo byl pro mě největším učitelem?
  • Mám dostatek trpělivosti při předávání svých poznatků druhým?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Prohlubujte své jazykové a komunikační dovednosti.
  • Pěstujte „mysl začátečníka“.
  • Pomozte někomu nejen svou přítomností, ale i vhledy.
  • Předávejte své poznatky druhým zábavnou formou.

Související…

Mayský astrolog: V období Pazourku se raději nepouštějte do velkých experimentů
Robert Policar

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...