fbpx

Využijte této doby, abyste se stali lepším člověkem. V dobách krize může dojít k nejvýraznějšímu růstu. Vnímejte život jako sen, ve kterém jste si zrovna uvědomili, že ho můžete začít utvářet

Zveřejněno: 17. 10. 2020

Nacházíme se bezesporu v období neustálých změn a dají se očekávat další. Jediné, co je v životě jisté, je právě změna, a tak se netrapte ničím, co končí, ale raději se zaměřte na své budoucí sny a neztraťte je z dohledu. V třináctidenním období 1-Caban (Země, Pohyb), které začíná od soboty, nechte svět, ať se mění, a najděte klid uvnitř sebe. To je jedna z mála věcí, za které můžete být opravdu zodpovědní jenom vy.

Následujte svůj dobrý pocit a nenechte strach, aby vás ochromil. Zbavujte se všech věcí, které opravdu nepoužíváte, a otevřete se změnám nejen ve vašem okolí, ale hlavně těm vnitřním.

Věnujte se pozitivním věcem

Naučte se být flexibilnější. Pokud prožíváte v některé životní oblasti velké změny, využijte toho na maximum a jednejte ve prospěch své budoucnosti. Věnujte se jen těm činnostem, které ve vás vzbuzují buď příjemný pocit, nebo jste přesvědčení celou svou bytostí, že jsou pro vás dobré. Umět se opravdu změnit je jedna z nejtěžších výzev člověka. Využijte této doby, abyste se stali lepším člověkem. V dobách krize může dojít k nejvýraznějšímu růstu. Vnímejte život jako sen, ve kterém jste si zrovna uvědomili, že ho můžete začít utvářet.

Naučte se více naslouchat svému tělu. Je mnohem moudřejší, než se zdá.

Co se týká vašeho těla a hmotných záležitostí, může hodně lidí zaznamenat velké změny. Někdy peníze přicházejí a někdy odcházejí. Ať je to ve vašem případě jakkoliv, naučte se na tyto změny reagovat. Šetřete své tělo a pravidelně cvičte. Experimentujte s novými přístupy ve cvičení i stravě. Nemůžete-li cvičit s ostatními ve vašem oblíbeném klubu, zintenzivněte praxi doma. Inspirujte se novými přístupy na internetu a hledejte to, co na vás opravdu funguje. Naučte se více naslouchat svému tělu. Je mnohem moudřejší, než se zdá.

Učte se, bude se to hodit

V rovině mysli se otevřete novým pohledům na život. Možná, že váš způsob myšlení už neodpovídá době, ve které žijete. Věnujte se pravidelné meditaci a popřemýšlejte o tom, jaký způsob vašeho myšlení vás dovedl do situace, ve které se momentálně ocitáte. Na jakých názorech jste až příliš lpěli nebo stále lpíte? Začněte se učit nový jazyk nebo novou dovednost, které jste se vždycky chtěli věnovat, ale zatím jste si to nedovolili. Je velmi pravděpodobné, že hodně lidí v této době dojde k naprostému obratu ve svém pracovním směřování.

V dlouhodobých vztazích zkuste najít nový koníček nebo společný zájem, abyste tyto vztahy ještě více prohloubili.

Co se týká vašich vztahů, bude zřejmě docházet k obrovským změnám a pohybům ve vašem sociálním životě. Vítejte nové lidi do svého života a nechte jít ty, kteří se rozhodli dát se jinou cestou. Na nikoho se nezlobte. Zajímaví lidé kolem vás jsou složité osobnosti s velmi bohatým a tajemným příběhem, a tak se nesnažte předvídat, co se stane, ale věnujte svou pozornost těm, se kterými se cítíte opravdu dobře. V dlouhodobých vztazích zkuste najít nový koníček nebo společný zájem, abyste tyto vztahy ještě více prohloubili. Možná, že se k vám vrátí určití lidé z vaší minulosti.

V období Pohybu také nastává čas, ve kterém můžete udělat kvantový skok ve vašem duchovním vývoji. Nebuďte příliš dogmatičtí, protože jsme v dobách neustálých změn a nových objevů. Experimentujte s novými druhy meditací, cvičeními nebo podobnými technikami. Hledejte tak dlouho, dokud nepocítíte celou svou bytostí, že je to přesně ono. V dnešní době je tolik rozmanitých nástrojů, tak toho náležitě využijte. Sny mohou nabýt úplně jinou kvalitu, než jste doposavad byli zvyklí. Naučte se každý večer požádat sny, ať vám poradí s vaším dalším směřováním. Buďte vytrvalí a vše si ráno zapište, přestože vám to zprvu nebude dávat smysl.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Po jaké změně ve svém životě nejvíc toužím?
  • Jsem dostatečně flexibilní?
  • Po čem dlouho toužím a zatím jsem si to nedovolil?
  • Jaké vztahy ožívají a které naopak slábnou?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Vyzkoušejte nový druh fyzického i duchovního cvičení.
  • Přistupujte ke svým financím jinak než doposud.
  • Naučte se myslet pozitivně i v těžkých dobách.
  • Navštěvujte přátele, které jste dlouho neviděli.

Související…

V období Ještěrky se věnujte více intuici i svým snům, radí mayský astrolog
Robert Policar

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...