fbpx

Poproste sny, ať vám dají znamení, zkuste se v neděli probudit před úsvitem a pozdravte Slunce, jehož síla bude od tohoto dne neustále růst

Zveřejněno: 21. 12. 2019

Vánoce. Jejich původní význam je úzce spojen se zimním slunovratem, který byl v minulosti oslavován již starými pohanskými národy, jejichž život byl úzce spojen s přírodou. Slunce opět nabývá na síle a den se konečně začíná prodlužovat. V symbolické rovině to znamená naději a příchod světla. Uvědomte si tedy, co končí, a poučte se ze svých zkušeností. Buďte štědří a oslavujte život, jak nejlépe to jde. Otevřete se novým vizím a naučte se přijímat dary života nejen v jeho viditelné formě.

Přesný slunovrat nastává v neděli 22. prosince brzy ráno, konkrétně v 5.21. Už v sobotu večer doporučuji, abyste se hlouběji zamysleli nad svým životem. Uvědomte si to, co pomalu končí, a zároveň i to, co začíná v hlubinách vaší duše klíčit. Poproste sny, ať vám dají znamení, zkuste se v neděli probudit před úsvitem a pozdravte slunce, jehož síla bude od tohoto dne neustále růst.

Formulujte svá přání

Požádejte život, ať je k vám štědrý ve všech oblastech. Nezapomeňte dobře formulovat to, co si přejete, protože to zřejmě v nějaký budoucí čas i dostanete. Štědrý večer, který nastane v úterý, může být vnějším odrazem toho, co se děje v neviditelných sférách vašeho bytí.

Znamení Pohybu vás nabádá k tomu, abyste získali odvahu a pustili se do velkých životních změn.

Poděkujte životu za své nejbližší i za samotný dar života. Přestože je život občas velmi obtížný, máte velký dar svobodné vůle, která minimálně funguje ve výběru vašich myšlenek. Vybírejte své myšlenky tak, aby učinily šťastné i lidi kolem vás.

Letošní zimní slunovrat

Den, kdy přijde slunovrat, spadá na rozhraní dvou znamení Cib (Sova, Sup) a Caban (Země, Pohyb). Sup vám radí, abyste zrekapitulovali delší úsek vašeho života, poučili se ze svých zkušeností a uvědomili si, co již ve svém životě nechcete opakovat.

Znamení Pohybu vás nabádá k tomu, abyste získali odvahu a pustili se do velkých životních změn, které budou v roce 2020 opravdu v mnoha lidských příbězích veliké. To, jestli tento den bude pro váš život významný nebo ne, opět závisí jen na vás, protože vy jste hlavní postavou svého „životního velkofilmu“.

Doporučené otázky pro tento den:

  • Umím přijímat dary života?
  • V jaké oblasti si přeji největší obrat k lepšímu?
  • Po jaké změně nejvíc toužím?
  • Mám harmonické vztahy s rodinou?

Doporučené činnosti pro tento den:

  • V sobotu zapalte svíčku a v neděli sledujte východ slunce.
  • Více se zajímejte o hlubší význam Vánoc a tradic kolem zimního slunovratu.
  • Předem děkujte za to, co si ve svém životě přejete splnit.
  • Buďte štědří a hlavně přítomní ve vztahu ke svým nejbližším.

Související…

Je tu úplněk v Blížencích. Dejte se na cestu od poznání k moudrosti
Robert Policar

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...